SEĆANJE NA OSLOBOĐENJE: Obeleženo 103 godine od ulaska srpske vojske u Banjaluku (VIDEO)

Tanjug

20. 11. 2021. u 23:50

U BANjALUČKOM Hramu Hrista Spasitelja, parastosom za sve nestale i poginule u Prvom svetskom ratu počelo je danas obeležavanje 103 godine od ulaska srpske vojske u Banjaluku.

СЕЋАЊЕ НА ОСЛОБОЂЕЊЕ: Обележено 103 године од уласка српске војске у Бањалуку (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Nakon parastosa, u parku Petar Kočić okupili su se učesnici "Marša slobode srpske vojske" čime je simbolično predstavljen ulazak srpske vojske 1918. godine.

U maršu su učestvovali pripadnici Konjice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, statisti u uniformama srpske vojske iz Prvog svetskog rata i orkestar MUP-a, prenosi RTRS.

Učesnici marša kretali su se prema Trgu Krajine i Gospodskom ulicom do spomenika banu Svetislavu Milosavljeviću gde su položeni venci i cveće.

Vence su položili ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Miodrag Kapor, konzul-žeran Srbije u Banjaluci Vesna Marinković, izlasnik srpskog člana Predsedništva BiH Boško Tomić i delegacija Narodne skupštine Republike Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)