DODIK: Govoriti jednim glasom iz Srpske, SNSD je uvek za dijalog

S. M.

19. 11. 2021. u 13:10

PREDSEDNIK SNSD-a Milorad Dodik rekao je da mu je drago što čuje da je predsednik SDS-a Mirko Šarović spreman da se u okviru Republike Srpske diskutuje o tome kako da se prevaziđe postojeća kriza i naglasio je da je SNSD spreman da se odazove pozivu za takava dijalog koji bi uputio SDS.

ДОДИК: Говорити једним гласом из Српске, СНСД је увек за дијалог

FOTO: Novosti

- Podsetio bih i njega i javnost da je SNSD uporno pozivao sve političke aktere u Srpskoj na razgovor, ali kako je javnost mogla videti i SDS i PDP su odbijali takvu mogućnost do sada. Nemamo nikakav problem da inicijatori tog susreta budu partije iz opozicije, jer pitanje koje je na stolu, a to je budućnost Republike Srpske, nije pitanje o kojem treba da bude podela na vlast i opoziciju u Srpskoj - istakao je Dodik.

Ukoliko su zaista privrženi stavu da sankcije nisu prihvatljivo sredstvo za rešavanje političkih pitanja, kako Šarović sada govori, i ukoliko su u tom stavu zaista ozbiljni, naglasio je Dodik i doda da bi, onda Šarović mogao da kaže da ukoliko do toga dođe da se ni SDS poslanici neće vratiti da rade u zajedničkim institucijama.

- To bi bio znak i partnerima u FBiH, kao i međunarodnoj zajednici da Republika Srpska ima opoziciju kući, ali da o temama koje se tiču njene budućnosti nema opozicije i da će Republika Srpska principijelno govoriti jednim glasom, onako kako to vidimo u FBiH, u bošnjačkim političkim partijama - ukazao je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)