ZBOG SINOVA PUCAO U SUPRUGU: Milanoviću šest i po godina zatvora

O. MATAVULj

10. 11. 2021. u 15:58

OKRUŽNI sud u Banjaluci osudio je Zdravka Milanovića (67) iz Laktaša na šest i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva supruge Nevenke, koju je ranio sa dva hica iz lovačke sačmarice.

ЗБОГ СИНОВА ПУЦАО У СУПРУГУ: Милановићу шест и по година затвора

O.Matavulj

Milanović je oglašen krivim za pokušaj ubistva i nedozvoljeno držanje oružja i municije. U obrazloženju presude sudija Blagoje Dragosavljević je rekao da je optuženi delo počinio s umišljaljem i uračunljivom stanju.

Zločin se dogodio 15. marta ove godine oko 23 časa u njihovoj kući u selu Čardačni kod Laktaša. Zdravko je suprugu ranio u rame i grudi, a veštačenjem je utvrđeno da je pogođena sa 120 zrna sačme.

U presudi se navodi da je kobne večeri Milanović uzeo lovačku pušku, ušao u sobu u kojoj je ležala Nevenka i povišenim tonom joj rekao da ustane iz kreveta. Nakon što je ustala, cev puške je usmerio ka njoj. U pokušaju da se odbrani Nevenka je rukom uhvatila cev koju je odgurnula, a Zdravko je povukao oroz i pogodio je u rame. Nakon toga, optuženi je odgurnuo suprugu i cev usmerio ka njenoj glavi. Nevenka je ponovo u poslednji čas odgurnula cev i muž je ispalio hitac koji je pogodio u grudi.

Tokom suđenja Nevenka je ispričala da je kritičnog dana Zdravko njihove sinove nazvao "lošim ljudima", te im govorio da više ne dolaze u njegovo dvorište. Razlog toga je bio u tome što je sinovima zamerao to što je Nevenka ranije te godine išla kod snaje u Austriju, što je njenom mužu itekako smetalo.

Nevenka je posvedočila i da joj neposredno pre ranjavanja Zdravko govorio da se ne slaže da ona komunicira s njihovim sinovima. Odgovorila mu je da se "dece neće odreći", da bi on uzvratio pretnjom: "Ubiću te", a zatim je pucao

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)