VREDNE ŽENSKE RUKE: U Bijeljini organizovan Drugi sajam ženskog preduzetništva u Srpskoj

B. MILOŠEVIĆ

08. 11. 2021. u 06:08

U BIJELjINI su nedavno održani Četvrta konferencija i Drugi sajam ženskog preduzetništva u Republici Srpskoj, koji je organizovala Privredna komora i Ministarstvo privrede RS. Poseban akcenat, na veoma dobro posećenom skupu, stavljen je na predstavljanje poslovanja i dostupnih informatičkih alata, digitalizaciju, kao i na značaj uspešnog poslovnog komuniciranja.

ВРЕДНЕ ЖЕНСКЕ РУКЕ: У Бијељини организован Други сајам женског предузетништва у Српској

Proizvodi žena sa Majevice / Foto B. Milošević

Dragana Kokot, sekretar Privredne komore RS, istakla je da je Privredna komora RS već otvorila Centar za digitalnu transformaciju, koji kroz različite projekte pruža podršku malim i srednjim preduzećima.

Rajko Lajić, pomoćnik ministra u Ministarstvu privrede RS, istakao je da Sajmu prisustvuje više od stotinu žena preduzetnica, koje postižu odlične rezultate u poslovanju.

- Promovišemo dobre poslovne primere iz svih delova Srpske. Vlada pomaže preduzetništvo i u teškim uslovima pandemije. Žene su zastupljene u raznim oblastima, rade kao frizeri, krojači, uspešne su u turizmu, ugostiteljstvu, pa sve do proizvodnje hrane i zanatskih umetničkih radova - podsetio je Lajić.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je istakao da su sajmovi uvek dobra prilika za upoznavanje i razmenu iskustava i dobrih ideja, kao i za ugovaranje novih poslova.

- Grad Bijeljina ima oko 2.000 preduzetnika, i taj trend povećanja broja preduzetnika se nastavlja. Pomažemo ih kroz program samozapošljavanja i kroz stvaranje dobre startne osnove za razvoj preduzetničke delatnosti - rekao je Petrović.

Na sajmu ženskog preduzetništva, svoje proizvode je izložilo tridesetak vrednih žena iz Srbije i Republike Srpske, od Lopara preko Trebinja, Bileće, Banjaluke i Nevesinja do Bijeljine, kao i Udruženje poslovnih žena "Kreativne vizije" iz Loznice i "Zlatne ruke žena Banjaluke"...

Vesna Jeftović iz Prokuplja u Srbiji, sa desetak zaposlenih, proizvodi smrznuti burek i peciva, koja izvozi u Evropu i Ameriku. Ispred Udruženja žena Hercegovine predstavila se Aleksandra Kravić iz Nevesinja, sa sušenim paradajzom, retkim proizvodom na našem tržištu, kao i slatkim programom, suvim šljivama i smokvama "na sto načina".

Maja Arsenović, diplomirani ekonomista iz Bileće, prikazala je atraktivne kreacije za decu i bebe, koje se prodaju od Australije do Amerike, a plan je da se uskoro otvori i pogon u Srbiji.

GASTRONOMSKA PONUDA KRAJA

TURIZMOLOG Nevena Novović je upoznala posetioce sa ponudom Nacionalnog parka "Sutjeska" i gastronomskom ponudom ovog kraja, dok se sajamskim prostorom širio opojni miris osušene lavande, smilja i drugog bilja, od kojih vredne Hercegovke spravljaju lekovita ulja, sapune i kreme.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove