ORBAN JE VELIKI DRŽAVNIK, SPREMAN DA POMOGNE SRPSKOJ: Dodik se oglasio pred važnu posetu, evo šta će biti teme razgovora

Novosti online

05. 11. 2021. u 21:02

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je mađarski premijer Viktor Orban važan i veliki državnik sa kojim će sutra razgovarati o političkim i ekonomskim temama.

ОРБАН ЈЕ ВЕЛИКИ ДРЖАВНИК, СПРЕМАН ДА ПОМОГНЕ СРПСКОЈ: Додик се огласио пред важну посету, ево шта ће бити теме разговора

Foto: Szilard Koszticsak/MTI via AP

Dodik je, u emisiji "Intervju" RTRS-a, istakao da je Orban u prethodnih nekoliko susreta izrazio spremnost da pomogne Republici Srpskoj.

- Tako što bi, recimo, značajan broj nekih podsticaja koji se daju mađarskim preduzetnicima malim i srednjim, moglo da se prenese u Republiku Srpsku i da ljudi iz Srpske mogu da koriste te fondove kroz neku proceduru koji ćemo mi dogovoriti - naveo je Dodik.

Dodik je rekao da postoji nekoliko zajedničkih projekata, odnosno potencijalnih investicija Mađarske i Republike Srpske.

On je napomenuo da sutra počinje i gradnja auto-puta od Prijedora do Banjaluke, što je, kako je ocenio, važna vest za svakog građanina Republike Srpske.

- Početak radova je u danu kada dolazi Orban, kada ćemo s njim razgovarati o tome da gradimo neke energetske objekte. Moja ideja je da pokušamo s njim da dogovorimo da se gradi drugi tunel sa Trebišnjice, sa akumulacionog jezera iznad Trebinja, koji bi se spustio do Sutomora ili na Plat, zavisno od toga s kojom državom, Hrvatskom ili Crnom Gorom, postignemo što je moguće bolji aranžman - rekao je Dodik.

Podsetimo, Orban će u subotu, zajedno sa šefom mađarske diplomatije Peterom Sijartom, posetiti Republiku Srpsku.

(RTRS)

BONUS VIDEO: Živela Srbija! DAN SRPSKOG JEDINSTVA U SLIKAMA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!