KRIZA NIJE PLOD POJEDINCA: Milorad Dodik odgovorio na prozivke Šefika DŽaferovića

O. M.

01. 11. 2021. u 06:33

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da Šefik Džaferović pokazuje da je jedan od političkih naturščika, ako i dalje veruje da je kriza u BiH plod politike bilo kog pojedinca, u ovom slučaju Milorada Dodika.

КРИЗА НИЈЕ ПЛОД ПОЈЕДИНЦА: Милорад Додик одговорио на прозивке Шефика Џаферовића

Milorad Dodik, Foto Foto D. Pozderović

- Slepilo koje pokazuju bošnjački nacionalisti, među kojima je i Džaferović, celu BiH je dovelo u slepu ulicu iako smo godinama i mi i Hrvati upozoravali gde će završiti devastacija Ustava i uzimanje prava i narodima i entitetima - rekao je Dodik za "Srnu".

Komentarišući Džaferovićevu izjavu da "Dodik treba da se povuče iz politike" i da "velikosrpska ideološka kuhinja neće proći". Dodik kaže da bi mogao uzvratiti rečima de će kriza biti rešena ako se povuku Džaferović ili Bakir Izetbegović, ali to ne bi bilo tačno.

- Ovo nije pitanje pojedinaca, već politika koje su 26 godina išle za tim da Republiku Srpsku zbrišu s mape - kaže Dodik.

Šefik Džeferović, Foto Fejsbuk

Podseća da su Srbi teško potpisali Dejtonski sporazum, ali su to učinili jer je Srpska dobila značajna ovlašćenja.

- Međutim, zaboravlja se da su Bošnjaci taj sporazum potpisali kao privremeno rešenje, nadajući se i čineći sve da im neko da ono što oni misle da im pripada, a nisu dobili u Dejtonu - kaže Dodik.

Ističe da su Dejton godinama urušavali visoki predstavnici i Ustavni sud BiH, navodeći da je tome došao kraj.

- Republika Srpska je privržena slovu Ustava BiH i boriće se za njega. Ništa više od Ustava BiH, ali i ništa manje. Bošnjački nacionalizam umotan u frazu funkcionalne BiH neće proći i neka ne misle da ne shvatamo kakve planove pokušavaju da realizuju - istakao je Dodik.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024