DODIK POSLE SEDNICE: Poštovaću zaključke Narodne skupštine RS

Tanjug

28. 10. 2021. u 08:23

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je sinoć da će poštovati zaključke Narodne skupštine koja na posebnoj sednici nije podržala njegove ocene da su odluke Predsedništva BiH od 18. oktobra štetne po vitalni interes RS.

ДОДИК ПОСЛЕ СЕДНИЦЕ: Поштоваћу закључке Народне скупштине РС

Foto S. Mišljenović

Dodik je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao i da treba povući ranije date saglasnosti Republike Srpske za formiranje Oružanih snaga, Visokog sudskog i tužilačkog veća i oblast indirektnih poreza.

- Verujem da bi sednica Narodne Skupštine RS mogla da bude održana polovinom sledećeg meseca i da će na dnevnom redu biti sva pitanja na kojima radne grupe predano rade - rekao je Dodik i ponovio da Republika Srpska ima svoja prava.

Dodik je preneo i da je sa predsednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem u utorak razgovarao više od tri sata, te da su jedan drugog upoznali o svim važnim političkim temama u BiH, Hrvatskoj, regionu i EU.

- Razgovor je rezultovao približavanjem i utvrđivanjem zajedničkih stavova, a to je da je neophodno obezbediti stabilno i bezbedno okruženje u BiH, koje je preduslov i regionalne stabilnosti, te da stabilnost nije ako neki pokušavaju da aktuelna neslaganja u BiH iskoriste kao način da destabilizuju situaciju kriveći druge, a u suštini imajući nameru da kroz to još više dezavuišu i razgrade prava konstitutivnih naroda u BiH - rekao je Dodik.

On je rekao da su istakli značaj konstitutivnih naroda i njihovih prava, a ukazano je i da je došlo do niza materijalnih kršenja Ustava BiH.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)