ZA OTMIČARE - PRITVOR: Istraga o planiranju otmice advokata Miloša Stevanovića

O. MATAVULj

27. 10. 2021. u 07:13

REPUBLIČKO javno tužilaštvo RS zatražilo je određivanje jednomesečnog pritvora vlasnici firme "Krušik" Diani Jović Cvetinović, Sanji Stupar i Igoru Periću iz Bijeljine osumnjičenima za planiranje otmice advokata Miloša Stevanovića.

ЗА ОТМИЧАРЕ - ПРИТВОР: Истрага о планирању отмице адвоката Милоша Стевановића

Diana Jović Cvetinović, Foto Novosti

Dragica Tojagić, portparol Tužilaštva RS, kaže da se svi terete za krivično delo otmice.

- Nakon saslušanja osumnjičenih predmetni tužilac je stavio predlog za određivanje jednomesečnog pritvora. Pritvor je zatražen zbog bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni ometati postupak skrivanjem dokaza i uticajem na svedoke, zbog opasnosti da dovrše ili ponove pokušano delo, te zbog težine dela i takozvanog uznemirenja javnosti - rekla je Tojagićeva.

O predlogu će odlučivati Posebno odeljenje Okružnog suda u Banjaluci.

Prema nezvaničnim informacijama, grupa je plan otmice skovala kako bi od Stevanovića naplatili dug od oko 500.000 KM koji je imao prema Jović Cvetinovićevoj. Operativni podaci ukazuju da su osumnjičeni pratili Stevanovića kako bi utvrdili njegove navike i plan je bio da ga u saobraćaju presretnu i otmu. Potom bi od njegove porodice tražili otkup, odnosno novac kako bi Stevanovića pustili na slobodu.

Koliko su bili ozbiljni u svojoj nameri svedoči i činjenica da su za to pripremili i oružje, odnosno dva pištolja koje je policija pronašla i oduzela.

Podsetimo Stevanović i Jović Cvetinovićeva bili su u dobrim poslovnim odnosima, sve dok firma njegove porodice "Standard grupe" od Jović Cvetinovićeve nije kupila firmu "Šop&Go". Dogovorili su cenu od milion KM, ali je advokat navodno uplatio samo pola iznosa. Usledio je sudski spor koji je prvostepeno zaključen u korist Jović Cvetinovićeve.

Prodaja je presudom poništena, a "Standard grupi" naloženo da joj isplati 500.000 KM sa zateznom kamatom.

Bez komentara

MILOŠ Stevanović ni juče nije želeo da se oglašava o celom slučaju, navodeći da ne želi da ometa istragu.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)