STARIJA POPULACIJA POTVRDILA ODGOVORNOST: U Trebinju počela masovna vakcinacija trećom dozom

D. Curać

26. 10. 2021. u 15:23

EPIDEMIOLOŠKA situacija na području grada Trebinja i dalje je izrazito nepovoljna, kažu u epidemiološkoj službi Doma zdravlja, koji je počeo sa masovnom vakcinacijom trećom dozom.

СТАРИЈА ПОПУЛАЦИЈА ПОТВРДИЛА ОДГОВОРНОСТ: У Требињу почела масовна вакцинација трећом дозом

Foto: D. Curać

Nažalost, u ovom gradu i dalje raste broj zaraženih virusom korona, a u ovoj sedmici takođe očekeju se da taj broj znatno pređe 100 što je bio prosek u prethodnih 10 nedelja, čime se i dalje pogoršava epidemiološka situacija.

- Situacija je vrlo složena. Već 11 nedelja imamo visok broj novozaraženih, mere se praktično ne poštuju, a među velikim brojem novozaraženih uglavnom su mlađe osobe, radno aktivne, nevakcinisane – rekla je dr. Jelena Durić, epidemiolog Doma zdravlja Trebinje.

U Dom zdravlja Trebinje kažu da je starija populacija ponovo pokazala najvaću odgovornost kad je u pitanju vakcinacija.

- Ovo je prva masovnija akcija, imamo zakazanih oko 400 naših sugrađana, a očekujemo da će buster dozu primiti oko 500. To je uglavnom starija popalacija koja pokazuje najveću odgovornost, ali i nama olakšava posao – dodala je Durićeva.

Stariji Trebinjci sa kojima smo razgovarali kažu da slušaju preporuke lekara, da time štite svoje zdavlje, ali i zdravlje drugih i ističu da bi voleli da se što više njihovih sugrađana vakciniše.

Grip

Sem vakciancije protiv virusa korona u trebinjskom Domu zdravlja očekuju i vakcine protiv sezonskog gripa, za koje je svake godine zanteresovano oko 700 Trebinjaca.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri