ODBRANA TVRDI - KRAĐE NISU DOKAZANE: Tužilaštvo BiH predložilo pritvor trojici osumnjičenih za otimanje automobila

O. MATAVULj

23. 10. 2021. u 06:08

TUŽILAŠTVO BiH zatražilo je određivanje jednomesečnog pritvora Marku Trifkoviću, zvanom Žižan iz Pala, Želimiru Kneževiću iz Banjaluke i Miroslavu Milinkoviću iz Sokoca osumnjičenima za organizovani kriminal u vezi sa krađama automobila.

ОДБРАНА ТВРДИ - КРАЂЕ НИСУ ДОКАЗАНЕ: Тужилаштво БиХ предложило притвор тројици осумњичених за отимање аутомобила

Foto MUP RS

Svi su uhapšeni u zajedničkoj akciji MUP RS, i sarajevske i tuzlanske policije zbog sumnje da su od početka 2021. bili članovi organizovane kriminalne grupe koja je krala skupocena vozila na području Sarajeva, Tuzle i Doboja, a potom ih preprodavali u BiH i Crnoj Gori.

Trifkovićev branilac Dražen Zubak kaže da je njegov klijent tokom saslušanja iznosio svoju odbranu, osporavajući navode koji mu se stavljaju na teret.

- On u potpunosti osporava vezu sa tim krivičnim delima. U predlogu za pritvor navedeno je svašta. Nismo imali dokaze na uvid, ali iz činjeničnih navoda moj utisak, kao advokata, jeste da tu ima vrlo malo ili nikako dokaza protiv mog branjenika - rekao je Zubak.

Foto MUP RS

Nezvanično saznajemo da je Trifković policiji ponovo postao interesantan i u okviru istrage o ubistvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su ubijeni u oktobru 2018, kada su pokušavali da spreče krađu automobila.

Međutim, Zubak tvrdi da Trifković sada, kao ni nakon hapšenja u januaru 2020. nije saslušavan na te okolnosti.

- On nema nikakve veze sa tim krivičnim delom - tvrdi Zubak.

Podsetimo, grupa je uhapšena u sredu, a u pretresima policija je pronašla i oduzela devet kradenih vozila, delove automobila i drugu oprema koja se dovodi u vezu sa krađama.

Višestruki prestupnici

MARKO Trifković važi za višestrukog prestupnika i jedan od optuženih u predmetu "Volan" koji se vodi pred Sudom BiH protiv 27 osoba koje se terete za organizovane krađe i preprodaje oko 200 automobila, vrednih više miliona maraka. Želimir Knežević je bio član kriminalne grupe koja je 2005. godine raskrinkana u akciji "Ekskalibur" zbog krađa vozila u Banjaluci i osuđen je na 18 meseci zatvora.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)