PATRIJARH PORFIRIJE STIGAO U BANJALUKU: Vi narod ovih krajeva ste najbolji mogući dokaz da Bog nije ostavio verni narod

S. M.

22. 10. 2021. u 17:35

PATRIJARH Porfirije stigao u Banjaluku. Patrijarha su dočekali episkop banjalučki Jefrem, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, kao i drugi predstavnici javnog života Republike Srpske i Banjaluke.

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ СТИГАО У БАЊАЛУКУ: Ви народ ових крајева сте најбољи могући доказ да Бог није оставио верни народ

FOTO RTRS

Vi, narod ovih krajeva, ste najbolji mogući dokaz da Bog nije ostavio svoj verni narod, poručio je patrijarh.

Patrijarh srpski Porfirije rekao je da je ispunjen radošću, radošću u Duhu Svetome i Gospodu Isusu Hristu i Bogu ocu što je došao u Banjaluku - divni grad i u ovu blagoslovenu zemlju.

- Došli smo ovde da se zajedno molimo da nam Bog da razuma... Bez molitve nije moguće nijedan pedalj sebi dodati, a kamoli rešavati suštinske probleme svog postojanja. Moliti se neprestano jeste poziv Hristov i reči Apostolove nama upućene. Ne treba mnogo pameti i sposobnosti za zapažanje da bismo uočili šta se sve za nekoliko decenija desilo na ovim prostorima. Onda kada je izgledalo da je Crkva Hristova ne samo skrajnuta iz života ljudi na ovim prostorima, nego da je potpuno ukinuta i da nema šanse da se opet pojavi, sila i ljubav Božija se pojavila na ovim prostorima. Zato, braćo i sestre, na vama, vašim životima Gospod je pokazao da je On Bog ljubavi i da čini čuda, čini čuda tamo gdje se izgubila svaka nada da ima Gospoda, ali se nije izgubila vera u njega - poručio je patrijarh.

Patrijarh je poručio da to što se u Republici Srpskoj i na ovim prostorima vera probudila iz pepela jeste dokaz da je Crkva Hristova na ovim prostorima nešto što nikada nije prestalo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)