NOVI DETALJI TRAGEDIJE U MODRIČI: Radnik stradao čisteći prepumpnu stanicu (FOTO)

Vid Balgijević

28. 09. 2021. u 16:02

RADNIK modričkog preduzeća „Vodovod i kanalzaicja“, Slobodan Teofilović (34) poginuo je, a dvojica njegovih kolega su teže povređena kada su pokašli da očiste prepumpnu stanicu u ulici Svetog Ilije u naselju „Modriča pet“.

НОВИ ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ У МОДРИЧИ: Радник страдао чистећи препумпну станицу (ФОТО)

Foto: Vid Blagojević

Kako smo saznali u pokušaju da spasu Teofilović povrijeđeni su Dalibor Šarkanović(33) i Dragan Simić(31) iz Modriče. Oni su nakon ukazane prve pomoći u modričkom Domu zdravlja prebačeni na lečenje u Dobojsku bolnicu.

Prijava o nesreći zaprimljena je u 11, 25 časova u Policijskoj stanici Modirča. Policija je prilikom uviđaja utvrdili da je S.T. iz Modriča smrtno stradao na licu mesta, dok su lica D.Š. i D.S. sa područja opštine Modriča zadobila telesne povrede i oni su upućena u dobojsku bolnicu. – saopštila je Dragan Kerkez portparol Policijske uprave Doboj.

-Slobodan je bio odličan drug i prijatelj. Družili smo se. Pre polaska na ovaj zadatak bio je kod mene kada sam mu izdao rukavice za rad. Nismo znali da je to naše poslednje viđenje. Strašno, tragedija – priča Slobodanov radni kolega.

Stanovnici ulice Sveti Ilija su videli radnike kod prepupmne stanice, ali nisu obraćali posebnu pažnju jer su tu bili bar sedmično po jednom.

-Odjednom sam čuo zapomaganje, izašao sam na ulicu i video panično ponašanje i jauke radnika. Pritrčao sam i pomogao sa pristiglim Vatrogascima da izvučemo Dalibora i Dragana. Kada smo ih izvukli i oni su bili u nesvesti. Nakon toga izvukli smo Slobodana koji je već bio mrtav – priča komšija ispred čije kuće se tragedija desila.

Prema nezvaničnim informacijama sumnja se da su radnici stradili od amonijaka ili metana. Kako kažu u „Vodovodu i kanalizaciji ćišćenje ovih prepumpnih stanica je rutinski posao i on se redvno radi nedljo po jendom u svim stanicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!