DANI KADA SU DUBIČANI ODBRANILI SRPSTVO: Godišnjica odbrane zapadnih granica Republike Srpske (FOTO)

S.M.

18. 09. 2021. u 17:44

DELEGACIJA Narodna Partija Srpske položila je danas vence na spomen krst u porti hrama Svete Petke povodom 26 godina od odbrane zapadnih granica Republike Srpske od Hrvatske agresije.

ДАНИ КАДА СУ ДУБИЧАНИ ОДБРАНИЛИ СРПСТВО: Годишњица одбране западних граница Републике Српске (ФОТО)

Foto: Novosti

-Bitka za odbanu Kozarske Dubice pokazala jedinstvo naroda, vojske i policije.Da smo tada poraženi pitanje je da li bi uopšte postojala Republika Srpska.Tada smo dokazali da smo jedinstveni najjači, poručio je lider NPS Darko Banjac nakon polaganja venaca.

On je izjavio da su na ovom mestu naod i vojska pokazali hrabrost i junašvo prema značajno brojnijem neprijatelju iz Hrvatske.


- Ohrabreni zločinačkim akcijama Olujom i Bljeskom, gde su ubijali goloruk srpski narod, neprijatelj je pokušao da svoj krvnički pohod nastavi i u našoj Kozarskoj Dubici ali i dalje u Srpskoj.Čak im ni pomoć Armije BiH nije ništa značila. Hrabrost srpskog naroda i naše vojske polomila je zube višestruko brojnijem neprijatelju i potvrdila postojanje Republike Srpske, poručio je Banjac.


Dodaje da je cilj Hrvatske i Zagreba napadom na Kozarku Dubicu bio, prema njihovom planu, rešavanje srpskog pitanja i da posle Dubice dođu do Banjaluke i dalje do Drine.

-Slava svim herojima koji su položili živote da danas u miru budemo ovde, svoji na svome! -  poručio je Banjac.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)