UDARIO JE NA PRELAZU, PA POBEGAO: Branka Obradović bori se za život nakon što ju je pregazio automobil

O. MATAVULj

14. 09. 2021. u 07:11

NEDELjKO Dragoljić (23) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je na pešačkom prelazu u Vrbanji automobilom "golf 3" udario sugrađanku Branku Obradović (45), a potom je pobegao s mesta nesreće i zapalio auto kako bi prikrio dokaze.

УДАРИО JE НА ПРЕЛАЗУ,  ПА ПОБЕГАО: Бранка Обрадовић бори се за живот након што ју је прегазио аутомобил

ISTRAGA Policija RS na terenu, Foto D. Pozderović

Obradovićeva je u naletu automobila teško povređena i bori se za život u Klinici za anesteziju i intenzivno lečenje UKC Republike Srpske.

- Pacijentkinja je primljena u stanju polutraume sa teškim povredama glave, grudnog koša i trbuha. Životno je ugrožena, priključena je na aparate za veštačko disanje. Zbog težine povreda sve dalje prognoze u vezi s njenim zdravstvenim stanjem su preuranjene - rekao je načelnik Klinike dr Dragan Rakanović.

Nesreća se dogodila u nedelju oko 20.40 u banjalučkom naselju Vrbanja. Očevici pričaju da se radilo o stravičnom udesu do kojeg je došlo zbog bahate vožnje Dragoljića, koji nije ni pokušao da se zaustavi i pomogne nesrećnoj ženi, već je nastavio vožnju kao da se ništa nije dogodilo.

Pojašnjavaju da je Dragoljić "golfom 3" iz pravca Čelinca išao prema gradu, magistralnim putem M1. Dolaskom u Vrbanju ispred njega se zaustavilo jedno vozilo kako bi propustilo Obradovićevu da pređe preko zebre. Međutim, Dragoljić je u tom trenutku zaobišao vozilo ispred i direktno udario u nesrećnu ženu.

- To je bilo silovit udar. Nesrećna žena je, nakon udara, doslovno odletela u vazduh i odbačena je nekih 15 metara dalje. Bila je sva polomljena. Šokirani prolaznici pritekli su joj u pomoć, dok je bahati vozač pobegao - pričaju očevici.

Policija je odmah pokrenula istragu i dala se u potragu za nesavesnim vozačem. Uz pomoć kamera uspeli su da otkriju o kojem je vozilu reč, da bi ubrzo identifikovali i vozača.

Ispostavilo se da se Dragoljić nakon udara u ženu odvezao u krug fabrike "Incel" gde je s "golfa" skinuo registarske oznake, a potom zapalio vozilo kako bi prikrio tragove nesreće.

- Radi se o mladiću koji je policiji poznat odranije. Nakon hapšenja je utvrđeno da uopšte nema vozačku dozvolu, a bio je i pod dejstvom alkohola i izmereno mu je 0,67 promila alkohola u krvi. U vreme nezgode s njim u automobilu se nalazio i maloletni putnik - kaže izvor blizak istrazi.

Danijela Mučibabić, portparol PU Banjaluka, kaže da je N. D. uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična dela ugrožavanje javnog saobraćaja, nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći i sprečavanje dokazivanja.

- Osumnjičeni je automobilom učestvovao u saobraćajnoj nezgodi gde je na obeleženom pešačkom prelazu udario pešaka B.O. nanevši mu teške povrede, nakon čega je u ulici Vladislava Skarića zapalio vozilo - rekla je Mučibabićeva.

PUŠTEN NA SLOBODU?!

I PORED svih "otežavajućih okolnosti" osumnjičeni Nedeljko Dragoljić je posle kriminalističke obrade pušten na slobodu. Kako saznajemo tužilaštvo je smatralo da nema osnova da mu se predlaže pritvor, iako je ovaj slučaj potresao celi grad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki narod kaže NE rezoluciji o genocidu