BRIGA O DECI GLAVNA TEMA: Susret gradonačelnika Beograda i Bijeljine (FOTO)

V. M.

05. 09. 2021. u 18:25

GRADONAČELNIK Bijeljine Ljubiša Petrović bio je gost Beograda, gde se sreo sa prvom čovekom srpske prestonice, dr Zoranom Radojičićem.

БРИГА О ДЕЦИ ГЛАВНА ТЕМА: Сусрет градоначелника Београда и Бијељине (ФОТО)

Foto: Mitrić

- Naše lokalne samouprave su tu da pomognu stanovnicima oba grada da žive bolje i kvalitetnije, kao i da kontakt između njih bude još bolji. Bijeljina i Beograd su faktički familija, i u familiji su razgovori drugačiji od onih koji se svode samo na politički nivo. Imali smo puno značajnih i lepih tema, koje smo sada samo započeli, a u perspektivi ćemo pomoći jedni drugima savetima, razmjnom iskustava i kroz druge vidove saradnje. Jedna od glavnih tema je bilo poboljšanje uslova školovanja, rasta i razvoja naše dece. Meni je ta tema uvek značajna, a vidim da tako razmišlja i gradonačelnik Petrović, za koga sam i ranije čuo da je jako vredan i posvećen napretku Grada Bijeljina u toj oblasti - istakao je gradonačelnik Radojičić.

Gradonačelnik Petrović je izrazio beogradskom kolegi  na časti ukazanoj pozivom na ovaj sastanak i sreću zbog neverovatnog napretka koji Beograd ostvaruje prethodnih godina pod njegovim rukovodstvom.

Nakon sastanka u Starom dvoru, gradonačelnik Petrović je posetio ustanovu „Dnevni boravak“ u Šekspirovoj ulici, koja funkcioniše u okviru Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju. Petrović je naglasio da se prilikom posete uverio u visok kvalitet njege, pažnje i stručnosti osoblja, kao i psiho-socijalne rehabilitacije,  bezbednosti i ostvarenja punih potencijala korisnika.

U Centru je zbrinuto oko 450 korisnika, o čijem obrazovanju brine 110 defektologa različitih  usmerenja i šest profesora fizičkog vaspitanja. Negu, opštu i psihijatrijsku zdravstvenu zaštitu obezbeđuju lekar specijalista neuropsihijatar, lekar opšte prakse, 23 medicinske sestre i 68 njegovateljica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega