STEVANDIĆ: Napadi na Dodika, mitropolita Joanikija i lidere Srba u Crnoj Gori imaju za krajnji cilj slabljenje Srbije

S. M.

02. 09. 2021. u 12:46

SINHRONIZOVANI napadi na Dodika i funkcionere Republike Srpske, mitropolita Joanikija i lidere Srba u Crnoj Gori imaju za krajnji cilj targetiranje i slabljenje Srbije, smatra predsednik US-a Nenad Stevandić.

СТЕВАНДИЋ: Напади на Додика, митрополита Јоаникија и лидере Срба у Црној Гори имају за крајњи циљ слабљење Србије

Foto: Ujedinjena srpska

On tvrdi da su usklađeni napadi na Dodika, Joanikija i Srbe u Crnoj Gori. Stevandić je u emisiji „Dobro jutro Srbijo” na Hepi televiziji izjavio da je u poslednjih 10 godina Srbija izrasla u regionalnog diva i garanta svih Srba van matice, a posebno u Republici Srpskoj, jer je potpisnik i garant Dejtonskog sporazuma.

– Bošnjačka politika je potpuno derealizovana i regionalno odbačena od velikih igrača i pokušava da političkim prošenjem kod velikih sila i povezivanjem sa omrznutim i kriminalizovanim Đukanovićem, opstane u političkoj orbiti, ali je taj stereotip srbofobne inercije već oslabio i uvenuo – istakao je Stevandić.

On tvrdi da je radikalizam u bošnjačkom rukovodstvu dobio paničan zamah sa nesagledivim posledicama po mir, jer iz Sarajava i Podgorice stižu poruke da su spremni na incidente i sukobe.

- A već su sa Hrvatskom i Srbijom potpuno uništili korektne odnose. Ukoliko od nelegalnog visokog predstavnika za to isprose podršku, to bi mogao biti i kraj Bosne i Hercegovine. Republika Srpska, i pored svih političkih razlika i loših odnosa među predsednicima političkih partija i blokova, ostaje jedinstvena u odbrani svojih prava – zaključio je Stevandić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)