DODIK ODGOVORIO OPOZICIJI: Niko nije spominjao "Dejton 2"

Tanjug

30. 08. 2021. u 19:05

NIKO nije spominjao "Dejton 2", poručio je danas srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik opoziciji i istakao da je Dejtonski sporazum devastiran odlukama visokih predstavnika.

ДОДИК ОДГОВОРИО ОПОЗИЦИЈИ: Нико није спомињао Дејтон 2

Foto S. Mišljenović

Lideri opozicionih stranaka u Republici Srpskoj saopštili su ranije danas da ostaju privrženi zaključcima parlamenta u Banjaluci, kada je reč o nametnutnom "Inckovom zakonu" o zabrani negiranja genocida u Srebrenici, i da u tom smislu treba tražiti rešenja.

Izrazili su, međutim, protivljenje bilo kakvim razgovorima o eventualnom "raspakivanju" Dejtonskog sporazuma i novom dogovoru o BiH.

- Nastavićemo da postupamo po zaključcima Narodne skupštine - nećemo učestvovati u odlučivanju u Predsedništvu, Savetu ministara i Parlamentarnoj skupštini - ponovio je Dodik u emisiji Aktuelno Radio televizije Republike Srpske.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći