"ANĐEO MEĐU LJUDIMA" SE VINUO U NEBESA: Sahranjena monahinja koja je tragično nastradala u saobraćajnoj nesreći (FOTO)

N.Đ.

11. 08. 2021. u 18:34

VERUJUĆI pravoslavni narod Posavine i Semberije, Tuzlansko-zvorničke eparhije, u tuzi je i suzama: na Gradskom groblju Pučile kod Bijeljine sahranjeni su ovozemaljski ostaci monahinje Varvare (Danica) Kešelj (51), koja je poginula na gradskoj zaobilaznici u tom gradu, zajedno sa svojom majkom Nadom Kešelj (71).

АНЂЕО МЕЂУ ЉУДИМА СЕ ВИНУО У НЕБЕСА: Сахрањена монахиња која је трагично настрадала у саобраћајној несрећи (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Kako "Novosti" saznaju, igrom tragične sudbine, imala je mati Varvara vizu u rukama da, uz blagoslov SPC, ovih dana odleti u Ameriku. Međutim, Božjom voljom ovaj, kako se govorilo, "anđeo među ljudima", vinuo se među anđele nebeske.

Zauvek je položena u sembersku zemlju, gde je, nakon izbeglištva iz Rakovice kod Sarajeva, napravila prve korake monaškog bogosluženja. A, od diplomiranog ekonomiste delilo je samo nekoliko ispita, kada je odlučila da se, kako je rekla, "venča s Bogom". Prvo kao tri godine iskušenica u bijeljinskom manastiru Vasilija Ostroškog, a potom gotovo deceniju kao Mati manastira Časnog krsta, u Suvom polju, dvadesetak kilometara od Bijeljine.

I Posavina i Derventa je pamte kao "hodajućeg anđela" među ljudima, gde je poslednjih godina služila u ovdašnjem manastiru Sv. Proroka Ilije u Donjem Detlaku.

SAHRANA

MONAHINjA Varvara, u prisustvu mnogobrojnog sveštenstva i vernika, sahranjena je u utorak u Bijeljini, u istom grobnom mestu sa majkom Nadom. Uz grob pre neku godinu upokojenog oca Blagoja. Iza nje je, od uže rodbine, ostala joj je samo sestra Milijana sa porodicom u Višegradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)