DODIK: O čemu priča Bakir?

S.M.

06. 08. 2021. u 11:12

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da bi Bakir Izetbegović trebao formalno da sedi i sa Srbima i Hrvatima da bi se rešilo ovo nemoguće stanje u BiH, a ne da umišlja stvari i daje sebi na značaju, jer ga ovih dana nisam ni pomenuo.

ДОДИК: О чему прича Бакир?

Foto Tanjug

Na pitanje Srne da prokomentariše Izetbegovićevu izjavu da, kako kaže, ne želi neformalne sastanke sa Dodikom jer je uvredio Bošnjake, srpski član Predsedništva je upitao o čemu Bakir Izetbegović priča i ko je njega uopšte pomenuo formalno i neformalno?

- Neka prestane da umišlja i neka ostavi Republiku Srpsku na miru. Pošto su mu puna usta priče o multietičnoj BiH, neka onda pokaže na đelu i odgovori - koliko je Federacija BiH multietična, gde su Srbi u tom entitetu, gde su njihova prava, imaju li oni uopšte prava po njegovom shvatanju multietičnosti. To što kaže da sam ja uvredio Bošnjake jer sam rekao da su podanici, upravo je sam pokazao koliki je podanik i koliko čeka milost stranaca. I da ga podsetim da je isti on, Bakir Izetbegović, nazvao Srbe 'lošim narodom' - naglasio je Dodik za Srnu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)