DA BUDE JOŠ BROJNIJA I LEPŠA SRPSKA: Bijeljina podržava mlade bračne parove i rađanje dece (FOTO)

B.MILOŠEVIĆ

03. 08. 2021. u 21:17

TRADICIONALNA manifestacija “Konferencija beba 2021” održana je u bijeljinskom Gradskom parku,pod motom “Lepša Srpska-brojnija Srpska” a ima za cilj afirmaciju nataliteta i jačanje istinskih vrednosti porodice.

ДА БУДЕ ЈОШ БРОЈНИЈА И ЛЕПША СРПСКА: Бијељина подржава младе брачне парове и рађање деце (ФОТО)

Foto: B. Milošević

- Ovo je najlepša konferencija koju Bijeljina može da ima, i svima nam je puno srce od veselih osmeha beba i mališana - rekao je gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović na otvaranju ove simpatične manifestacije.

Gradska uprava je, prema njegovim rečima, formirala tim stručnjaka, koji će predložiti konkretne mere što kvalitetnije podrške natalitetu u Bijeljini.

- U gradskom budžetu za 2022. godinu naći će se novac za nove mere podrške mladim roditeljima. U ovoj godini, za tu svrhu smo izdvojili 100.000 maraka, za jednokratnu pomoć za svako novorođeno dete ,sufinansiramo boravak u predškolskim ustanovama,kao i postupak vantelesne oplodnje - rekao je gradonačelnik Petrović.

Mnogobrojni šetači u Gradskom parku pridružili su se ovom veselom skupu, uz komentare, kako su ove bebe naše najveće blago. Posebne simpatije pobrala je porodica Filipović, Branka i Đorđe, sa šestoro dece, kao i dvomesečna Iskra, prvo dete mladog para Dejana i Slavice Stević.

Gradonačelnik i gradska uprava nagradili su kolicima za bebe, Martinu Simić koja ima desetoro dece,a sve prisutne mališane i njihove mame i bake, slatkišima i sokovima...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)