TUŽILAŠTVO BIH O AKCIJI "ESKOBAR": Traži se pritvor za uhapšene i jača borba protiv narko mafije (FOTO)

V.Mitrić

27. 07. 2021. u 18:41

TUŽILAŠTVO BiH je, posle uspešno izvedene akcije kodnog imema „Eskobar“, od Suda BiH zatražila da odredi pritvor za J.D. (38) rođenog Lozničanina, nastanjenog u Zvorniku, D.M. (32) iz Velike Kladuše i njihove sugrađane P.A. (34) i S.A. (23).

ТУЖИЛАШТВО БИХ О АКЦИЈИ ЕСКОБАР: Тражи се притвор за ухапшене и јача борба против нарко мафије (ФОТО)

Foto: MUP BiH

Oni su osumnjičeni i uhapšen u akciji Granične policije BiH, uz podršku SIPA i MUP-a USK, a pritvor je predložen “zbog opasnosti od bekstva (u odnosu na prvoosumnjičenog), te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli da ometaju istragu, prikrivaju dokaze, utiču na svedoke ili saučesnike, kao i ponove krivično delo ili dovrše započeto.

FOTO: GP BIH

- Tokom istrage koju vodi Tužilaštvo BiH, na području Velike Kladuše, otkrivena je plantaža, sa sistemom za navodnjavanje na kojoj je otkriveno 6000 sadnica opojne droge marihuana (Kanabis), a koju su prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni skrivali i obezbeđivali upotrebom vatrenog oružja, te krijumčarili opojne droge, na ilegalno narko tržište u zemljama EU, kao i a području Bosne i Hercegovine - kažu u Tužilaštvu BiH.

FOTO: GP BIH

U istrazi je ostvarena suradnja sa Graničnom policijom, Državnom agencijom za istrage i zaštitu-SIPA, MUP-om USK, kao i sa partnerskim institucijama Republike Hrvatske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a