DVA IZUZETNO VAŽNA REŠENJA IDU U PROCEDURU: Željka Cvijanović se oglasila nakon istorijskog sastanka

Novosti online

26. 07. 2021. u 22:19

PREDSEDNICA Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da su dva zakonska rešenja koja će biti upućena u parlamentarnu proceduru izuzetno važna i da su rezultat današnjeg dogovora predsednika svih parlamentarnih stranaka sa sedištem u Srpskoj.

ДВА ИЗУЗЕТНО ВАЖНА РЕШЕЊА ИДУ У ПРОЦЕДУРУ: Жељка Цвијановић се огласила након историјског састанка

Foto: Kabinet predsednika RS

Cvijanovićeva je navela da će ta zakonska rešenja u parlamentarnu proceduru uputiti poslanički klubovi svih političkih partija Republike Srpske.

Ona je izrazila uverenje da će se to desiti u narednih nekoliko dana, preneo je RTRS.

Posle sastanka predsednika svih parlamentarnih stranaka sa sedištem u Srpskoj povodom najnovije odluke odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka da nametne dopune Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava "negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca", Cvijanovićeva je rekla da se Narodna skupština bavi i drugim važnim temama.

Ona je dodala da će lideri političkih partija, zajedno sa ostalim predstavnicima institucija, odnosno nosiocima funkcija, nastaviti rad u kontinuitetu.

- To je suštinski važno pitanje. To znači da imate zasedanja i da imamo zajedničke sastanke i da ćemo iz sedmice u sedmicu, kako situacija bude nalagala, donositi zajednička rešenja - kazala je Cvijanovićeva.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju