DVA IZUZETNO VAŽNA REŠENJA IDU U PROCEDURU: Željka Cvijanović se oglasila nakon istorijskog sastanka

Novosti online

26. 07. 2021. u 22:19

PREDSEDNICA Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da su dva zakonska rešenja koja će biti upućena u parlamentarnu proceduru izuzetno važna i da su rezultat današnjeg dogovora predsednika svih parlamentarnih stranaka sa sedištem u Srpskoj.

ДВА ИЗУЗЕТНО ВАЖНА РЕШЕЊА ИДУ У ПРОЦЕДУРУ: Жељка Цвијановић се огласила након историјског састанка

Foto: Kabinet predsednika RS

Cvijanovićeva je navela da će ta zakonska rešenja u parlamentarnu proceduru uputiti poslanički klubovi svih političkih partija Republike Srpske.

Ona je izrazila uverenje da će se to desiti u narednih nekoliko dana, preneo je RTRS.

Posle sastanka predsednika svih parlamentarnih stranaka sa sedištem u Srpskoj povodom najnovije odluke odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka da nametne dopune Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava "negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca", Cvijanovićeva je rekla da se Narodna skupština bavi i drugim važnim temama.

Ona je dodala da će lideri političkih partija, zajedno sa ostalim predstavnicima institucija, odnosno nosiocima funkcija, nastaviti rad u kontinuitetu.

- To je suštinski važno pitanje. To znači da imate zasedanja i da imamo zajedničke sastanke i da ćemo iz sedmice u sedmicu, kako situacija bude nalagala, donositi zajednička rešenja - kazala je Cvijanovićeva.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)