DNS OŽIVEO U MODRIČI: Sledeće godine bićemo deo promena na bolje u Republici Srpskoj (FOTO)

V. BLAGOJEVIĆ

10. 07. 2021. u 18:44

DEMOKRATSKOM narodnom savezu je bilo potrebno manje od šest meseci da se vrati na velika vrata na poličiku scenu u Modriči.

ДНС ОЖИВЕО У МОДРИЧИ: Следеће године бићемо део промена на боље у Републици Српској (ФОТО)

Foto: V. Blagojević

Iako je Siniša Nikić 9. decembra prošle godine opštnski odbor DNS preveo u novu partiju, Nenad Nešić nije odustajao od DNS u Modriči, pa je sa nekoliko saradnika ponovo formirao organe ove partije. Na novoj izbornoj sednci Skupštine izabrani su novi organi stranke, a za predsednika je izabran Simeun Pantić.

Nešić se osvrnuo i na ponašanje nekadašenjeg partijskog saradnika Siniše Nikića.

- Muči me srpsko nejedinstvo i to moramo prevazići. Naša budućnost je jedinstvna Republika Srpska, bez podele na istočni i zapadni deo. Zato će ova partija nakon opštih izbora 2022. godine činiti okosnicu promena i deo nove vlasti u Republici Srpskoj. Tada ćemo sa našim koalicionim parterima preuzeti punu odgovornost za razvoj Srpske i njenog statusa u BiH i regionu – rekao je Nešić.

Nešić je pojasnio da pet odbornika koji su dobili glasove naroda u Modriči kao čanovi DNS u opštinskoj Skupštin Modriče ne mogu biti ništa drugo osim nezavisni odbrnici i u skladu sa Izbornim zakonom ne mogu da se predstavljaju kao članovi NPS, koja nije ni postojala kad su oni izabrani.

Na izbornoj skupštini DNS-a u Modriči rečeno je da ova partija ima svoje odbornike u 60 opština Republike Srpske. Modriča zbog preletača u ovom trenutku u vlasti nema odbornika DNS–a, ali novo rukovodstvo ove stranke je spremno da pomogne i podrži sve razvojne planove vlasti u Modriči. 

- Prihvatio sam se dužnosti predsednika DNS-a jer se moji politički stavovi poklapaju sa programom novog i reformisanog DNS-a. Dosta nam je priča o ratovima, došlo je vreme da se borimo za budućnost i da razvijamo Republiku Srpsku ali i BiH. Modriča je stagnirala poslednjih godina, sva državna preduzeća su dovedena do kolapsa. Moja želja je da pomognem novoj vlasti u Modriči i da pokrenemo privredu i zapošljavnje, da zaustavimo iseljavanje - rekao je Simeun Pantić, novi predsednik DNS-a u Modriči.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!