GRAD DUHOVNOST KRASI: Ugljevik gradi još jednu bogomolju

V. M.

22. 06. 2021. u 19:12

EPISKOP zvorničko-tuzlanski Fotije osveštao je temelje budućeg hrama Vaznesenja Gospodnjeg na gradskom groblju u Ugljeviku.

ГРАД ДУХОВНОСТ КРАСИ: Угљевик гради још једну богомољу

Foto: V. Mitrić

- Da ovo delo bude blagosloveno, da se dovrši i da se svi se ovde mole Bogu i uznose duše prema onome što je nebesko i onome što dolazi i ono što je od Carstva nebeskog, a to nam je potrebno u svakodnevnom životu - poručio je vladika.

Episkop Fotije je poželeo da Ugljevik uvek napreduje.

- Da se ovaj grad proširi i bude mesto duhovnog, kulturnog i prosvetnog centra Srba ovog kraja, a ove svetinje će učiniti svakako svoje jelo i misiju čuvajući naš narod u Svetosavlju i pravoslavlju moleći se Bogu za sve ljude dobre volje pogotovu za naš srpski pravoslavni mučenički narod - poručio je episkop Fotije.

Kum temelja i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić izrazio je zadovoljstvo jer se u ovoj podmajevičkoj opštini gradi još jedan hram.

- Velika je radost i sreća što nam episkop Fotije dolazi da osvešta temelje budućeg hrama - rekao je Perić.

Perić je pojasnio  da su na gradskom groblju usled širenja Površinskog kopa Bogutovo Selo prenesena dva groblja "Spasine" i "Sarije".

- Ovde smo uradili i jedan objekat za potrebe gradskog groblja, a uredićemo i ovu celu oblast i posvetićemo pažnju koji naši preci zaslužuju, a po tome kako se odnosimo prema onima koji su zajedno sa našom Svetom crkvom sačuvali ovaj prostor i kraj, prema onima koji su učinili sve da živimo u slobodi na ovim prostorima sigurno je da će nas po tome ceniti buduće generacije - rekao je Perić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave