GRAD DUHOVNOST KRASI: Ugljevik gradi još jednu bogomolju

V. M.

22. 06. 2021. u 19:12

EPISKOP zvorničko-tuzlanski Fotije osveštao je temelje budućeg hrama Vaznesenja Gospodnjeg na gradskom groblju u Ugljeviku.

ГРАД ДУХОВНОСТ КРАСИ: Угљевик гради још једну богомољу

Foto: V. Mitrić

- Da ovo delo bude blagosloveno, da se dovrši i da se svi se ovde mole Bogu i uznose duše prema onome što je nebesko i onome što dolazi i ono što je od Carstva nebeskog, a to nam je potrebno u svakodnevnom životu - poručio je vladika.

Episkop Fotije je poželeo da Ugljevik uvek napreduje.

- Da se ovaj grad proširi i bude mesto duhovnog, kulturnog i prosvetnog centra Srba ovog kraja, a ove svetinje će učiniti svakako svoje jelo i misiju čuvajući naš narod u Svetosavlju i pravoslavlju moleći se Bogu za sve ljude dobre volje pogotovu za naš srpski pravoslavni mučenički narod - poručio je episkop Fotije.

Kum temelja i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić izrazio je zadovoljstvo jer se u ovoj podmajevičkoj opštini gradi još jedan hram.

- Velika je radost i sreća što nam episkop Fotije dolazi da osvešta temelje budućeg hrama - rekao je Perić.

Perić je pojasnio  da su na gradskom groblju usled širenja Površinskog kopa Bogutovo Selo prenesena dva groblja "Spasine" i "Sarije".

- Ovde smo uradili i jedan objekat za potrebe gradskog groblja, a uredićemo i ovu celu oblast i posvetićemo pažnju koji naši preci zaslužuju, a po tome kako se odnosimo prema onima koji su zajedno sa našom Svetom crkvom sačuvali ovaj prostor i kraj, prema onima koji su učinili sve da živimo u slobodi na ovim prostorima sigurno je da će nas po tome ceniti buduće generacije - rekao je Perić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade