SARADNJA ZA DESETKU: Velike počasti Ugljevičanima u Sloveniji

V. M.

21. 06. 2021. u 19:10

DELEGACIJA opštine Ugljevik prisustvovala je obeležavanju Dana opštine Kidričevo u Sloveniji.

САРАДЊА ЗА ДЕСЕТКУ: Velike poчасти Угљевичанима у Словенији

Foto: V. Mitrić

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić istakao je da su ove dve lokalne zajednice "vezuje prijateljstvo duži niz godina u kojima su realizovani različiti projekti zajedničke saradnje, razmene iskustava".

Dogovoreni su,kako kaže, koraci buduće saradnje.

- Opština Kidričevo je jedna od najrazvijenijih u Sloveniji, i od predstavnika ove lokalne zajednice stičemo iskustva koje primenjujemo u našoj sredini kako bi unapređivali kvalitet života naših sugrađana - pojasnio je Perić.

- Veliko nam je  zadovoljstvo jer je, od juče, u Kidričevu na otvaranju "Parka generacija" postavljena zastava opštine Ugljevik koja će tu trajno stajati.

Tokom svečanosti Perić se sastao i sa ministrom odbrane Slovenije Matejom Toninom koji je i potpredsednik slovenačke vlade.

Župan Kidričeva Anton Leskovar poželeo je razvoj Ugljeviku i Republici Srpskoj.

- Naša saradnja je primer kako treba graditi budućnost i zato želim Ugljeviku dalji razvoj - poručio je Leskovar.

Sa Perićem svečanosti je prisustvovao i potredsednik Skupštine opštine Ugljevik Dragan Đokić i portparol Ugljevika, Mladen Vasilić, kome su domaćini čestitali nedavno visoko priznanje, nagradu "Kapetan Miša Anastasijević".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)