DODIK O IZBORNOM ZAKONU BIH: SNSD nije spreman da budemo dio bilo kakve farse

S. M.

20. 06. 2021. u 13:35

LIDER SNSD Milorad Dodik izjavio je da je ta stranka zainteresovana za pregovore u vezi sa Izbornim zakonom BiH, ali ne i da podrži bilo kakvu reformu u tom pogledu.

ДОДИК О ИЗБОРНОМ ЗАКОНУ БИХ: СНСД није спреман да будемо дио било какве фарсе

Foto: Novosti

- Nismo spremni da budemo dio bilo kakve farse koje se tu pravi - rekao je Dodik u Laktašima.

On je dodao da je jako bitno pitanje da li ima političkog dogovora na tom planu, te da priča o problemu "Sejdić-Finci" traje jako dugo. Dodik je istakao da je važno pitanje na tom planu izbor članova Predsedništva u FBiH.

- Logično je bilo da se tamo Bošnjaci i Hrvati dogovore kako će to rišiti i da se mi u Republici Srpskoj ne bavimo time. Nas interesuje Dom naroda Parlamenta FBiH u smeru da se tamo biraju istinski predstavnici Srba i pomognu u životu svojih lokalnih zajednica - rekao je Dodik.

On je ocenio da nije optimista da će stvari u FBiH u vezi sa Izbornim zakonom biti rešene, uprkos određenim pokušajima stranaca.

- Kako god, Srpska nikad u vezi s tim neće pristati da ide u simboličke promene vezane za neka tehnička pitanja. Ako nema celovite reforme izbornog zakonodavstva, onda ne vidim razloga da nekim popravkama ugrozimo čitav sistem - naglasio je Dodik. On je dodao da izborni sistem mora biti vlasništvo političkih faktora u BiH, a nikakvih stranaca.

- Imamo dovoljno pameti ovde da doprinesemo izbornoj reformi i stvorimo uslove za fer izbore - rekao je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)