PROJEKAT "SOCIJALIZACIJE DECE RS": Mališani iz Dervente otputovali na crnogorsko primorje

N. Đ.

15. 06. 2021. u 12:32

DVANAESTORO dece iz Dervente, zahvaljujući projektu "Socijalizacija dece Republike Srpske", otputovalo je na desetodnevni boravak na crnogorsko primorje.

ПРОЈЕКАТ СОЦИЈАЛИЗАЦИЈЕ ДЕЦЕ РС: Малишани из Дервенте отпутовали на црногорско приморје

Foto: N. Đ.

Projektom koji se provodi na nivou čitave Republike Srpske biće obuhvaćeno oko 2.200 pratećeg osoblja i dece sa smetnjama u razvoju i posebnim potrebama, zatim nadarene dece iz socijalno ugroženih porodica i dece iz porodica RVI i demobilisanih boraca VRS koje su u stanju socijalne potrebe.

Uzrasna dob dece je od 6 do 15 godina.

Kao i ranijih godina gradonačelnik Milorad Simić i lokalna zajednica obezbedili su novac za džeparac, dok je pekara “Ilić” pripremila hranu potrebnu za put u Bečiće.

Nakon dece korisnika Centra za socijalni rad, u septembru je planiran odlazak na more i članova Udruženja dece i roditelja sa smetnjama u razvoju "Sunce" i Centra "Budućnost".

Projekat "Socijalizacija dece Republike Srpske" od 2003. godine sprovode Javni fond za dečiju zaštitu, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite, a uz podršku Vlade RS. Realizacija ovogodišnjeg projekta planirana je u vremenskom periodu od 30. maja do 22. septembra u ukupno trinaest smena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)