IZ SNSD PORUČILI: SDS se odrekao svog osnivača i svoje ideologije, pa sada mogu lažno da optužuju druge

Novosti onlajn

06. 06. 2021. u 19:37

SRPSKA demokratska stranka se odrekla svog osnivača, svog imena i svoje ideologije i zar iko živ veruje da se zbog par povlastica u Sarajevu nisu odrekli i Republike Sropske, saopšteno je iz SNSD.

ИЗ СНСД ПОРУЧИЛИ: СДС се одрекао свог оснивача и своје идеологије, па сада могу лажно да оптужују друге

Foto: Printscreen

U saopštenju se ističe da se SDS nije odrekao samo stare matrice po kojoj više puta izgovorena laž postaje istina.

– Pravili su se mrtvi kada je Radovanu Karadžiću trebala pomoć u istinitom svedočenju pred Haškim sudom, umjesto njih to je činio Milorad Dodik, ne strahujući za svoj politički rejting, niti se plašeći OHR ili Bošnjaka. Ni Karadžićevo premeštanje na izdržavanje kazne u Veliku Britaniju SDS nije dotaklo, i tu su se pravili mrtvi. Za jasenovačku građu, koja je trunula po podrumima institucija kojima su oni gazdovali, zainteresovali su se kada je Milorad Dodik spasio i učinio vidljivom za celi svijet – ističe se u saopštenju.

Iz SNSD su upitali zašto se SDS sada brine za praznike Republike Srpske kada su ih stidljivo proslavljali i zašto jedinom živom aktivnom političaru koji je učestvovao u stvaranju i proglašavanju Republike Srpske u Narodnoj skupštini sada spočitavaju da je nije stvarao.

U saopštenju se ističe da samo zlonamjerni mogu tumačiti izjavu Milorada Dodika tako kako je tumači opozicija u Srpskoj i poručuju da je 9. januar Dan Republike bio i biće, te da se Dodik tog datuma veoma dobro seća, za razliku od opozicionih lidera, jer je učestvovao u donošenju odluke o stvaranju Srpske.

– Ko je to još od funkcionera ostao u SDS, a da je dao doprinos stvaranju Republike Srpske? Nije ostao niko, jer to više i nije SDS. To je partija različitih prebega, sumnjivih ličnih i profesionalnih biografija, spremna na svaku vrstu saradnje sa probosanskim snagama zarad mrvica sa bosanskog stola. Samo oni koji su se odrekli i osnivača i ideologije i svojih stvaraoca i pregaoca mogu da optužuju drugoga da je spreman na odricanje od najsvetijih simbola našeg naroda – naglašava se u saopštenju iz SNSD.

(Srpskainfo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove