POTRESNA PRIČA O TRI PREVREMENO ROĐENE BEBE KOJE ČEKAJU PONOVO BUDU ZAJEDNO: Jednoj devojčici je hitno potrebna pomoć

S.BABOVIĆ

18. 05. 2023. u 19:12

MALENA Anđelina Ćoćić iz Aleksandrovca uskoro puni sedam meseci i samo od humanih ljudi sada zavisi da ći se spojiti sa rođenim sestricama Aleksejom i Anastasijom.

ПОТРЕСНА ПРИЧА О ТРИ ПРЕВРЕМЕНО РОЂЕНЕ БЕБЕ КОЈЕ ЧЕКАЈУ ПОНОВО БУДУ ЗАЈЕДНО: Једној девојчици је хитно потребна помоћ

Foto:privatna arhiva

Prve trojke rođene u Župi posle više od 20 godina došle su na svet nakon postupka vantelesne oplodnje. Divni, vredni roditelji, Marina (36) i Vlada (37) borili su se za potomstvo punih 12 godina. Njihove predivne bebice došle su na svet u GAK Narodni front prošlog novembra. Prevremeno su rođene, u sedmom mesecu.

Tada su kod Anđeline nastale komplikacije zbog slabije razvijenih pluća. Posle niza intervencija, devojčica je još uvek na Odeljenju Intenzivne nege Instituta za majku i dete i čeka da stigne dragocena kanila iz Nemačke kako bi mogla da diše-samostalno. Velika akcija pokrenuta je u Župi da se Ćoćićima pomogne da izvdoje 1.200 evra za tri kanile, koliko je potrebno u u doglednom periodu.

- Zaista smo sve od sebe dali da pronađeno specijalizovanu kanilu,koja je našoj ćerci potrebna posle intervencija trahinostoma - svedoči za „Novosti“ otac devojčica Vlada Ćoćić. - Uz mnogo truda dobrih ljudi, nađena je kanila u Nemačkoj. Uz pomoć države kupljen je aparat za kiseonik na koji se priključuje kanila, i upravo odlazim za Beograd, da bi bio uz devojčicu i obučavao da koristim aparat.

FOTO: Privatna arhiva

Borba za potomstvo Ćoćića bila je duga i isrcrpljujuća. Napokon,zahvaljujući trudu lekara iz Novog Sada, došlo je do začeća. Sreći budućih roditelja nije bilo kraja. Radost rođenja devojčica pretvorio se u pakao zbog komplikacija.

- Anđelina je priključena na respiratore kako bi ostala živa i na Institutu za neonatologiju su se lavovski borili za nju - kaže nam Vlada. - Već dva meseca je na Institutu za majku i dete, dok su druge dve devojčice sa mamom u Aleksandrovcu. Marina je dugo bila sa Anđelinom,a sada borbu u bolnici nastavljam ja.

FOTO: Privatna arhiva

Ćoćići podvlače da nisu socijalni slučaj, da su uvek bili radni i vredni, ali troškovi brige oko trojki i lečenja Anastastije su već od ranije finansijski iscrpljene roditelje doveli u situaciju da pristanu da im pomognu drugi, humani ljudi.

- Veće sreće od dece nema, prvi cilj nam je da Anđelina kada stignu kanile ponovo bude sa nama, sa svojim sestricama - poručuje Vlada. - Prognoze za njeno zdravlje u ovom trenutku nisu poznate. Mi smo se toliko dugo borili da dobijemo decu, nećemo se predati sada!

POMOĆ

DA bi mala Anđelina Ćoćić dobila kanile, može da se pomogne uplatom na dinarski račun majke Marina Ćoćić, mesto Aleksandrovac,205-9001021814791-66 NLB banka,kao i uplatom na devizne račune(na slici).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)