TUŽILAŠTVO UTVRDILO DA BIVŠI SUPRUG NIJE DIREKTNO UČESTVOVAO: Jelena Janković tvrdi - Nedavno mi je pretio, misleći da će me isterati napolje

J.D.Lj.

24. 04. 2023. u 21:02 >> 21:11

DRUGO osnovno javno tužilaštvo (OJT) utvrđuje sve okolnosti događaja u Leštanima i identifikaciju osumnjičenih, koji su u subotu bagerom oštetili kuću u kojoj živi Jelena Janković sa petogodišnjom ćerkom.

ТУЖИЛАШТВО УТВРДИЛО ДА БИВШИ СУПРУГ НИЈЕ ДИРЕКТНО УЧЕСТВОВАО: Јелена Јанковић тврди - Недавно ми је претио, мислећи да ће ме истерати напоље

Foto N. Skenderija

Ovo je za "Novosti", potvrdila Tijana Le Ru, portparol Drugog OJT:

- Slučaj je prijavljen nadležnom Tužilaštvu i do sada je poznato da u događaju nije direktno učestvovao bivši suprug oštećene - objašnjava portparol. - Tačnije, nije on osoba koja je srušila deo kuće, već se radi o licu kojem je, navodno, bivši suprug oštećene dugovao novac. Tužilaštvo je naložilo policiji da dostavi svoj izveštaj, posle čega će biti doneta odluka o daljem postupanju.

Iz Tužilaštva nam je potvrđeno i da je iz porodice Janković ranije bilo prijava za nasilje, te da je sredinom aprila suprugu Jelene Janković bila izrečena hitna bezbednosna mera zabrane prilaska, ali to nema veze sa poslednjim incidentom.

Uništavanje dela porodične kuće, navodno je, kako Jelena tvrdi, "naručio" ili učinio Milan Janković, njen bivši muž.

- Suprug i ja smo se razveli jer nas je on prošle godine napustio i otišao da živi sa novom devojkom - kaže Jelena. - Ipak, u međuvremenu je bilo mnogo nesuglasica, nasilja i konkretno, pre desetak dana, došao je, pretukao me i zapretio da će sruštiti kuću, koju smo svojevremeno zajedno podigli. Svoje pretnje, iako je imao zabranu prilaska, na kraju je i ostvario. Da li je on lično bagerom srušio delove kuće, ili je nekog unajmio da to uradi, utvrdiće nadležni. U svakom slučaju, sve je to maslo mog bivšeg muža. Na sreću, u tom trenutku ni dete ni ja nismo bili tu, pa niko nije povređen.

Privatna arhiva

Jelena Janković

Jelena se sa ćerkicom, od subote kada se dogodio incident, nalazi privremeno kod prijateljice:

- Ne plašim se posla, ne bojim se nikoga, osim Boga. Ali, nije mi svejedno zbog deteta... Ćerkica se plaši i zato je svuda, pa i na posao, u kamionu dok vozim, vodim sa sobom. Nadam se samo da će nadležni reagovati i zaustaviti ovo nasilje. Na terenu sam, vozim kamion i zarađujem sebi i detetu za hleb i život!

Naša sagovornica kaže da je kuća gotovo potpuno uništena. Na sve četiri strane probijena je viljuškom bagera i tako je postala neadekvatna za život. Jedino su čitavi ostali krov i hodnik.

KOMŠIJE: JELENA JE ŽENA ZMAJ!

KOMŠIJE porodice Janković, o samohranoj majci Jeleni, imaju samo reči hvale:

- Ona je izuzetna osoba i komšinica, uvek spremna svima da pomogne. Ma žena zmaj! - kaže komšiluk. - Kao neki muškarac, ruku pod ruku s mužem i radnicima, radila je na gradnji te kuće. Osim toga, radi sve ono što malo koja žena ume i može. Vozi kamion, bager, traktor, viljuškar... Zarađuje za potrebe porodice i, iako njen muž ima firmu i kako nezvanično čujemo i u nekim novčanim problemima je, ona i dalje radi i trudi se da otplati njegove dugove. Samo da može mirno da živi s detetom i da je on više ne ucenjuje, maltretira i uznemirava.

S druge strane, komšiluk o Jeleninom suprugu ne želi mnogo da komentariše. 

- Moj muž, pošto smo se razveli, nikako nije mogao da podnese da sam u kući, ostala da živim samo ja sa detetom. Nedavno me je baš zbog toga pretukao i pretio mi, misleći da će me isterati napolje. Zato mu je izrečena i zabrana prilaska. Sada, nažalost, u toj kući ne postoje uslovi za život. No, spremna sam ponovo da zasučem rukave, mešam malter, zidam... U krajnjem slučaju, ne mogu da verujem da je neko bio spreman da uradi ovako nešto, ma kakva pozadina bila. Pa, maleno dete živi u toj kući!

Kako saznajemo, iako Jelena za sve optužuje bivšeg muža, pozadina cele priče je malo komplikovanija. Veruje se da je kuću zapravo uništio drugi čovek, koji je, navodno, i sam to priznao policiji.

Reč je o osobi bliskoj Jeleninom suprugu, kojem navodno duguje veću sumu novca. Na ovaj način, ako je istina, prijatelj je rešio da otplati svoj dug, očigledno ne razmišljajući da u kući borave žena i malo dete. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu