NIŠLIJE MARJAN VASIĆ I VLADIMIR STOJKOVIĆ, KONOBARI ZA PRIMER: Od bakšiša odvajaju za bolesnu decu

J. ĆOSIN

09. 01. 2024. u 19:00

KONOBARI Vladimir Stojković i Marjan Vasić, iz Niša, od bakšiša koji dobiju u kafani gde rade, već godinu dana odvajaju za pomoć onima kojima je potrebna. Svakog radnog dana, na kraju smene njih dvojica podele bakšiš od koga četvrtinu ili polovinu ostave u kutijicu na šanku, pa na kraju meseca odluče kako će i kome pomoći.

НИШЛИЈЕ МАРЈАН ВАСИЋ И ВЛАДИМИР СТОЈКОВИЋ, КОНОБАРИ ЗА ПРИМЕР: Од бакшиша одвајају за болесну децу

foto: J. Ć.

Mesečno uspevaju da sakupe od 30.000 do 40.000 dinara, a trenutno prikupljaju novac da kupe stolicu za trudnice za Ginekološko-akušersku (GAK) u Nišu.

- Znamo da ne možemo da pružimo mnogo, ali želimo da damo dobar primer. Za stolicu u GAK, koja košta oko 200.000 dinara, skupili smo polovinu potrebne sume i ne odustajemo. Oko praznika su velike gužve, ima mnogo gostiju i sigurni smo da ćemo uspeti u nameri - kaže Marjan.

Njegova je ideja da počne da odvaja novac od bakšiša, uvek saosećajan sa apelima za prikupljanje pomoći oboleloj deci, dečjim bolnicama... Ubrzo je njegov primer počeo da sledi i Vladimir.

KUĆICA ZA ODELjENjE HIRURGIJE

MARJAN i ja smo delili želju da učinimo nešto dobro za te mališane. Nekoliko puta poklonili smo igračke Dečjoj klinici, a jedan od najemotivnijih trenutaka je bio kada smo videli da grupa dece obolele od raka, na Dečjoj hirurgiji nema čime da se igra. U saradnji sa NURDOR i tadašnjom radnicom Kristinom Todorović kupili smo im i poklonili jednu kućicu - kaže Stojković. 

- Uvek nas potrese kad vidimo na društvenim mrežama, ili u medijima da piše: "Hitno, ostalo je još malo do operacije". Složio sam se sa Marjanovom idejom da zajedno odvajamo od bakšiša i evo, godinu dana, prikupljamo novac za bolesnu, siromašnu i decu bez roditelja - priča Vladimir.

Nije to mnogo, kažu, ali onima kojima pomažu, i to malo, znači mnogo. O svojoj humanoj akciji nerado pričaju, ali žele da podstaknu druge da se pridruže i pomognu.

- Ako smo makar jednom dali primer koji će slediti, mi smo pobednici - veruje Stojković i dodaje da su počeli da prikupljaju novac nakon što su shvatili koliko je važno podržati decu u za njih teškim danima. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024