PUSTITE MAŠTI NA VOLJU: Jednostavan voćni kolač, možete ga praviti u bilo koje doba godine
ZA ovaj desert možete da koristite bilo koje sezonsko voće.
Foto: Profimedia
Fantastičan kolač koji se brzo priprema.
Sastojci:
* 500 g svežih jagoda
* 2 jajeta
* 180-200 g šećera (po ukusu i slatkoći jagoda)
* 2 vanilin šećera
* 240 g jogurta
* 120 ml ulja
* 250 g brašna
* 2 kašičice praška za pecivo
* prstohvat soli
1. Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu penasta. Dodajte ulje i jogurt, pa kratko izmiksajte. U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Suve sastojke dodajte u smesu s jajima i lagano izmešajte dok ne dobijete glatku smesu.
2. Polovinu smese sipajte u kalup (23 x 20 cm), obložen papirom za pečenje. Na to složite polovinu isečenih jagoda. Prelijte ostatak smese i opet složite preostale jagode po vrhu.
3. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 175 stepeni 35-40 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suva.
4. Ohladite i po želji pospite šećerom u prahu.
5. Savet: Kolač možete praviti i s drugim voćem (borovnice, maline, kajsije...).
Prijatno!
(Stil)
EKSKLUZIVNO - URANIJUM I TEŠKI METALI OTKRIVENI U TKIVU GENERALA PAVKOVIĆA: Iz italijanske laboratorije stigli rezultati analiza (FOTO)
U TUMORSKOM tkivu generala Nebojše Pavkovića, koje je 15. septembra poslato na analize u specijalizovanu laboratoriju u Italiji, pronađeni su uranijum i teški metali u ekstremno visokim koncentracijama!
29. 11. 2025. u 08:00
OTAC PADAO U NESVEST, HITNA INTERVENISALA NEKOLIKO PUTA Mučne scene na sahrani Ane Radović - Iz porodične kuće je ispratili na večni počinak
DANAS je na Zlatiborskom groblju sahranjena Ana Radović iz Čajetine, koja je poginula u teškoj sabraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Čačka.
28. 11. 2025. u 14:45
JOVANIN NOVI DEČKO: Sportista, biznismen, sin jugoslovenskog rekordera (FOTO)
VODITELjKA Jovana Jeremić već neko vreme uživa u ljubavi sa bokserom Milošem Stojanovićem Tigrom, sinom jugoslovenskog kikboksera Gidre koji je postavio svetski rekorder.
04. 12. 2025. u 12:31
Komentari (0)