10 MINUTA VREMENA JE SVE ŠTO VAM TREBA ZA KOLAČ ČIJI UKUS NEĆETE MOĆI DA ZABORAVITE: Jagode, maskarpone i piškote
TIRAMISU sa jagodama, kolač koji ne treba peći i sprema se za 10 minuta, kada vam se jede nešto lagano i slasno.
Sastojci:
* jagode, 700 g
* limunov sok, 20 ml
* šećer u prahu, 80 g
* piškote, 200 g
* maskarpone, 250 g
* krem sir, 250 g
* mleko, 20 ml
* šećer, 50 g
Priprema:
Najpre ćemo 600 g jagoda dodati u šećer u prahu i limunov sok pa sve to izmiksati u blenderu. Zatim ćemo premazati dno našeg kalupa sa sosom koji smo dobili i poređati prvi sloj piškota, a njih ćemo premazati mlekom. Sada mikserom mutimo maskarpone, krem sir i šećer i mešamo to sa delom sosa od jagoda. Kada premažemo dobijeni krem preko piškota, opet ide sos, piškote, mleko pa krem od sira i jagoda. Na vrh ćemo poređati ostatak svežih jagoda i ostaviti da odstoji u frižideru dva sata.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
SKANDAL! SPAJIĆ JAVNO PRIZNAO: "Nikakav problem nije, glasaćemo za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici"
PREMIJER Crne Gore Milojko Spajić rekao je na premijerskom satu da će ta zemlja glasati za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.
09. 05. 2024. u 14:59
RAZBIJENE TABU TEME U SRBIJI: Da li će dete ličiti na roditelje ako je od doniranih jajnih ćelija (VIDEO)
Dragana Krstić iz udruženja "Šansa za roditeljstvo" bila je gost podkasta "Mislim da je važno."
08. 05. 2024. u 16:10
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)