ZAGREJAĆE VAM DUŠU I TELO, ZDRAVA I DIJETALNA: Neodoljiva čorba od patlidžana
OVA čarobna čorba savršena je za hladne dane, ima brojne benefite po zdravlje a napravićete je začas.
Potrebno:
* 2 patlidžana
* 1 crni luk
* 1 stabljika celera
* 1 šargarepa
* 5 čena belog luka
* 1 l vode
* lovorov list
* 100 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Prececite patlidžane na pola, pa ih prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Onda im isecite unutrašnost horizontalno i vertikalno, da dobijete kocke, pa ih prelijte maslinovim uljem. Začinite po ukusu. Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni. Propržite na ulju sitno seckan crni i beli luk, šargarepu, celer, pa kad povrće omekša dodajte vodu i lovorov list. Zatim dodajte meso od patlidžana, pa blenderom sve sastojke dobro izblendajte. Nalijte pavlaku za kuvanje i pustite da se krčka još par minuta. Prijatno!
(Trpeza)
Preporučujemo
ZELENSKI SAZVAO ČITAV GENERALŠTAB: Izdao hitno naređenje, tek sada sledi haos na frontu u Ukrajini
UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski hitno je sazvao sastanak sa visoko pozicioniranim zvaničnicima Generalštaba i vojske zbog situacije na frontu, navodi britanski ekspert Aleksandar Merkuris na svom blogu na Jutjubu.
04. 05. 2024. u 20:06
U NEDOUMICI STE? "Vaskrse" ili "voskrese"? Ovako se pravilno čestita Uskrs ili Vaskrs?
U SUSRET najvećem pravoslavnom prazniku, pokušaćemo da razbijemo nedoumice oko toga kako je pravilno čestitati Uskrs odnosno Vaskrs.
04. 05. 2024. u 21:16
POSLE OPTUŽBI DA KRIJE NACIONALNOST I VEROISPOVEST: "Ja sam Srpkinja, krstiću sina u Hramu!" Maja Berović o PRAVOM imenu i poreklu
"JA SAM Srpkinja i ponosim se time!"
01. 05. 2024. u 13:14
Komentari (0)