TOPLJENIK - NAJSOČNIJI TURSKI KOLAČ: Za prave ljubitelje slatkiša

Novosti online

05. 09. 2023. u 19:00

Recept za topljenik - starinski kolač koji ćete obožavati, veoma je sočan i ukusan! Topljenik - starinski kolač za prave ljubitelje slatkiša.

ТОПЉЕНИК - НАЈСОЧНИЈИ ТУРСКИ КОЛАЧ: За праве љубитеље слаткиша

Foto: Jutjub/Printskrin/Domaći Kuhar

  • Sirup

  • 750 gr šećera
  • 8 dcl vode
  • 1 limun

Priprema:

1. testo:

Umutiti jaja i šećerm, pa dodavati redom ostale sastojke i sve dobro promešati i sjediniti. U podmazan pleh (može i pek papir) sipati smesu i peći oko 10 -ak minuta na 200 stepeni.

 

2. testo:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i griz i sve lepo sjediniti. Sipati na polupečeno, prvo testo i ispeći kolač.

Skuvati sirup od šećera, vode i limuna sečenog na kolutove. Vrućim sirupom preliti vruć kolač. Posuti mlevenim orasima.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis