TOPLJENIK - NAJSOČNIJI TURSKI KOLAČ: Za prave ljubitelje slatkiša
Recept za topljenik - starinski kolač koji ćete obožavati, veoma je sočan i ukusan! Topljenik - starinski kolač za prave ljubitelje slatkiša.
Foto: Jutjub/Printskrin/Domaći Kuhar
-
Sirup
- 750 gr šećera
- 8 dcl vode
- 1 limun
Priprema:
1. testo:
Umutiti jaja i šećerm, pa dodavati redom ostale sastojke i sve dobro promešati i sjediniti. U podmazan pleh (može i pek papir) sipati smesu i peći oko 10 -ak minuta na 200 stepeni.
2. testo:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i griz i sve lepo sjediniti. Sipati na polupečeno, prvo testo i ispeći kolač.
Skuvati sirup od šećera, vode i limuna sečenog na kolutove. Vrućim sirupom preliti vruć kolač. Posuti mlevenim orasima.
Preporučujemo
"TA KUĆA JE STVARNO UKLETA" Majci i ocu prerezao grkljan, pa sebi isekao vene: Novi detalji porodične tragedije u Čačku
PRVI rezultati istrage tragedije koja je otkrivena u subotu ujutru u porodičnoj kući u blizini „Slobodine“ raskrsnice u Čačku, govore da je Vladimir Čarapić (47) nožem preklao vrat svojoj majci Mili (72), a potom i svom ocu Neđu (79). Zatim je sebi istim sečivom naneo više uboda po grudima i stomaku, a na kraju je prerezao vene leve ruke i tako na smrt iskrvario.
07. 12. 2025. u 13:36
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)