BRZA TORTA S PUDINGOM OD VANILE I ANANASOM: Kad nemate mnogo vremena, evo rešenja za nešto STVARNO PREUKUSNO

Novosti online

15. 08. 2023. u 11:00

Recept za brzu tortu sa pudingom od vanile i ananasom će vas oduševiti, neverovatno osvežava! Ako imate ćerku koja želi da napravi svoj prvi kolač, ovo je recept za nju. A vi joj malo pomozite. Osim toga, toliko je neodoljiva poslastica, da gotovo niko ne može da joj odoli, a idealna je za leto!

БРЗА ТОРТА С ПУДИНГОМ ОД ВАНИЛЕ И АНАНАСОМ: Кад немате много времена, ево решења за нешто СТВАРНО ПРЕУКУСНО

Foto: Jutjub/Printskrin/ Immer Appetitlich

Sastojci:

  • 1 l mleka
  • 3 pudinga od vanile
  • 100 g mlevenog plazma keksa
  • 2 breskve ili 3-4 koluta ananasa iz konzerve
  • 2 banane
  • 7 kašika šećera
  • 125 g maslaca

Priprema:

1. Smesu iz pudinga i šećer izmešati, pa u to sipati 2 dl hladnog mleka, a ostatak (8 dl) staviti na šporet da provri, pa lagano, uz neprekidno mešanje, dodati smesu od pudinga i šećera. Kad se zgusne, skloniti s vatre i dodati iseckan maslac i mešati dok se skroz ne otopi i sjedini s masom.

2. Od dobijene mere uzeti 1/4, pa u nju, dok je još vruća, dodati mleveni keks i sipati je u okrugli kalup.

3. U ostatak vrućeg pudinga dodajte na kockice iseckano voće, pa tu smesu sipajte preko smese s keksom. Kolač staviti u frižider da se hladi. U međuvremenu umutite šlag, njime premažite tortu i dekorišite je po želji.

(Kurir Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)