OSKAROVKINI FINI MAFINI: Uživajte u jednostavnoj i slatkoj poslastici u čast slavne glumice Ketrin Hepbern

Novosti online

16. 02. 2023. u 09:16

OSKAROVKA Ketrin Hepbern imala je karijeru dugu 60 godina, a Američki filmski institut ju je proglasio najvećom zvezdom zlatnog doba Holivuda. Njen životni moto je bio: Nikad ne odustaj. Budi ono što jesi. Ne stavljajte previše brašna u kolače.

ОСКАРОВКИНИ ФИНИ МАФИНИ: Уживајте у једноставној и слаткој посластици у част славне глумице Кетрин Хепберн

vikipedia

Ovako je ona pravila mafine.

Sastojci:
  • šolja kakaoa ili dve table čokolade za kuvanje
  • 1/2 šolje neslanog putera
  • 1 šolja šećera
  • 2 jaja
  • 1/4 šolje brašna
  • 1 kašičica vanile
  • prstohvat soli
  • 1 šolja krupno seckanih oraha

Uputstvo:

Otopite puter sa kakaom ili čokoladom zajedno u šerpi na srednje niskoj temperaturi, neprestano mešajući dok se svi sastojci ne sjedine. Uklonite sa vatre i umešajte šećer. Umutite jaja sa kesicom vanilinog šećera. Umešajte brašno, so i orahe. Sve sjedinite i sipajte u pleh dobro namazan maslacem. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Kada se kolač potpuno ohladi isecite ga na kockice. Koristite oštar nož i lopaticu kako bi lakše izvadili kolač iz pleha.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)