PREDLOZI ZA VEČERU: Brzi recepti koji se spremaju za 15 minuta, a odmah će vas zasititi

Novosti online

16. 11. 2023. u 18:30

UŽURBANI dani često zahtevaju brza rešenja, a kada je večera u pitanju, želimo nešto što je ne samo ukusno, već i pripremljeno u trenu.

ПРЕДЛОЗИ ЗА ВЕЧЕРУ: Брзи рецепти који се спремају за 15 минута, а одмах ће вас заситити

Foto: Jutjub/Printskrin

Predstavljamo vam pet jednostavnih i ukusnih večera koje se mogu pripremiti za svega 15 minuta. Ove recepte odlikuje jednostavnost, ali i bogatstvo ukusa koji će zadovoljiti i najzahtevnija nepca.

Foto: Free Images Pixabay

Piletina sa povrćem

Ukusni pileći fileti upotpunjeni smrznutim povrćem predstavljaju pravu poslasticu koja se priprema brzo i lako. Sočno meso i raznobojno povrće, začinjeni sa solju, biberom i origanom, čine ovu večeru neodoljivom.

Sastojci:

2 pileća fileta

2 šolje smrznutog povrća po izboru
So, biber, origano po ukusu

Uputstvo:

Na srednje jakoj vatri, propržite pileće filete sa obe strane dok ne postanu zlatno smeđi. Dodajte smrznuto povrće i nastavite kuvanje dok povrće ne omekša. Posolite, pobiberite i dodajte origano pre posluživanja.

Foto: Free Images Pixabay

Testenina sa pesto sosom

Za ljubitelje italijanske kuhinje, špageti sa pesto sosom su izbor koji se sprema munjevitom brzinom. Prosto skuvajte špagete, pomešajte ih sa pestom i pospite parmezanom - jednostavno, a tako ukusno.

Sastojci:

250g špageta

1/2 šolje pesto sosa
Parmezan po ukusu

Uputstvo:

Skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju. Pomešajte skuvane špagete sa pesto sosom. Poslužite sa parmezanom.

Foto: Printskrin Jutjub

 

Tunjevina sendvič sa avokadom

Zdrav i hranljiv sendvič sa tunjevinom i avokadom predstavlja idealan izbor za večeru koja se sprema za tren oka. Jednostavno pomešajte sastojke, stavite ih između dva parčeta hleba i večera je spremna.

Sastojci:

Konzerva tunjevine

1 avokado
Paradajz,
seckani hleb po želji

Uputstvo:

Pomešajte tunjevinu, avokado i seckani paradajz. Stavite smesu na hleb po izboru i napravite sendvič.

 

Foto: Shutterstock

Rižoto sa povrćem:

Za ljubitelje rižota, ova verzija sa povrćem je pravo rešenje. Luk, pirinač i povrće kuvaju se zajedno u povrtnom bujonu, stvarajući ukusan i kremast rižoto za samo nekoliko minuta.

Sastojci:

1 šolja pirinča

2 šolje povrća po izboru (šargarepa, grašak, kukuruz)
1 luk, seckan
2 šolje povrtnog bujona

Uputstvo:

Propržite luk na malo ulja dok ne omekša. Dodajte pirinač i povrće, pa dinstajte nekoliko minuta. Dodajte povrtni bujon i kuvajte dok pirinač ne upije tečnost. Sve ove večere su brze, ukusne i pružaju dobar balans nutritivnih vrednost

Sve ove večere ne samo da su pripremljene za rekordno vreme, već i pružaju savršen balans nutritivnih vrednosti.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost