TELEĆE ŠNICLE U SOČNOM SOSU - PREDLOG ZA RUČAK: Mekane i sočne, po svačijem ukusu, najbolje idu uz kuvani krompir
OVAKVE teleće šnicle baš svi obožavaju.
Potrebno je:
* 8 šnicli,
* 1 dl belog vina,
* 1 dl kisele pavlake,
* 4 limuna,
* 1 vezica peršuna,
* so,
* sveže mleveni biber
Priprema:
Šnicle izlupajte tučkom za meso, posolite i pobiberite, uvaljajte u brašno i naglo na maslacu ispecite. Zatim im dodajte malo vode i pustite da se krčkaju dok voda ne ispari.
Postupak ponavljajte 3 puta. Zatim napravite sos od limuna. Ostatku masnoće od prženja dodajte belo vino i kuvajte nekoliko minuta, dodajte pavlaku i sok od 2 limuna. Možete povezati s malo brašna, posolite, pobiberite i na kraju umešajte sitno naseckan peršun.
Ispržene šnicle ukrasite narezanim kriškama limuna, prelijte limunovim sosom i poslužite s kuvanim krompirom.
(Stil)
Preporučujemo
SPREMAJU SE BRZO I LAKO, A TAKO SU UKUSNE: Francuske krofne bez kvasca (VIDEO)
31. 01. 2024. u 19:30
PILEĆE ROLNICE SA DVE VRSTE SIRA: Savršena ideja za vrhunski ručak (VIDEO)
31. 01. 2024. u 17:30
IDEALAN TOPLI KOLAČ ZA HLADNE DANE: Savršeno mirisne američke pitice sa jabukama
01. 02. 2024. u 08:00
KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona
DžERALD Knaus, šef ESI instituta i glavni protagonista i menadžer kampanje Aljbina Kurtija, rekao je da postoji nekoliko država članica Saveta Evrope koje se spremaju da blokiraju glasanje za prijem tzv. Kosova u Komitet ministara, gde pominje i dve savezničke države lažne države - Francusku i Nemačku.
04. 05. 2024. u 12:59
JOŠ JEDAN PREDSEDNIK NA POTERNICI RUSIJE: Posle Zelenskog, Moskva sada traži njega
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Rusije stavilo je na poternicu bivšeg predsednika Ukrajine Petra Porošenka, a odgovarajuća poternica se pojavila u bazi podataka resora.
04. 05. 2024. u 15:20
POSLE OPTUŽBI DA KRIJE NACIONALNOST I VEROISPOVEST: "Ja sam Srpkinja, krstiću sina u Hramu!" Maja Berović o PRAVOM imenu i poreklu
"JA SAM Srpkinja i ponosim se time!"
01. 05. 2024. u 13:14
Komentari (0)