IMAJU UKUS KAO DA SU NAPRAVLJENE U GRČKOJ: Giros tortilje sa caciki sosom, spremaju se za 20 minuta

Novosti online

28. 12. 2023. u 17:02

GIROS tortilje sa caciki sosom podsećaju na odmor, a zbog sastojaka su izuzetno sočne. Brz obrok uz giros tortilje sa caciki sosom omamiće vas svojim ukusom, a zbog caciki sosa osvežiće nepca.

ИМАЈУ УКУС КАО ДА СУ НАПРАВЉЕНЕ У ГРЧКОЈ: Гирос тортиље са цацики сосом, спремају се за 20 минута

Foto Shutterstock

Tortilje su odličan izbor za jednostavne obroke, pa možete da isprobate i jelo od tortilje sa spanaćem i maslinama. Giros tortilje sa caciki sosom uz prvi zalogaj probudiće vam osećaj sa odmora. Giros tortilje sa caciki sosom se lako prave, samo ispratite ove korake!

Potrebno:

* 4 tortilje, zagrejane

* 1/4 šolje maslinovog ulja, podeljena
* 2 šolje iseckane pečene piletine
* 3 čena belog luka, mlevena
* 1/2 kašičica sušenog origana
* 1/3 šolje pilećeg bujona sa niskim sadržajem natrijuma
* 3/4 šolje seckanog paradajza
* 1/2 šolje seckanog krastavca
* 3 kašike mlevenog crvenog luka
* 1 kašika seckanog svežeg peršuna
* 1 1/2 kašičice crvenog vinskog sirćeta
* Prstohvat soli i bibera
* 1/2 šolje fino izmrvljenog feta sira
* 1/2 šolje pripremljenog caciki sosa
* kriške limuna (opciono)

Recept za giros tortilje sa caciki sosom:

Zagrejte tortilje za giros. Zagrejte polovinu ulja u velikom tiganju postavljenom na srednjoj vatri. Pecite piletinu, beli luk i origano oko 1 minut ili dok ne zamiriše.

Dodajte bujon, dovedite do ključanja i smanjite toplotu na srednje nisku. Kuvajte, povremeno mešajući, oko 3 minuta ili dok ne ispari tečnost i dok se piletina ne zagreje.

U međuvremenu pomešajte paradajz, krastavac, crni luk, preostalo maslinovo ulje, peršun, sirće, so i biber. Dodajte piletinu u sredinu svake tortilje, ostavljajući mali rub na oba kraja tortilje prazan. Prelijte mešavinom paradajza, fetom i caciki sosom. Preklopite dno tortilje preko fila, a zatim preklopite sa strane i čvrsto urolajte.

Poslužite sa kriškama limuna. Dodajte crne masline bez koštica, po želji.

(StvarUkusa/Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HAOS U RIMU! Novak Đoković gleda i ne veruje šta se dešava