NAŠ PREDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK: Posne pohovane tikvice iz rerne

Новости онлајн

26. 08. 2023. u 07:00

UŽIVAĆETE uz ovu verziju pohovanih tikvica pripremljenih na mnogo zdraviji način, sa dosta manje ulja.

НАШ ПРЕДЛОГ ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Посне поховане тиквице из рерне

Foto: Peksels

Sastojci za posne pohovane tikvice iz rerne:

2 tikvice,

200ml kisele vode,
2 kašike brašna,
2 kašike prezli,
so, mleveni biber,
30ml ulja,
po želji beli luk, granule,
ulje.

Posne pohovane tikvice iz rerne se pripremaju na sledeći način:

  • Tikvice oguliti, pa iseći na tanje listove.
  • Posoliti i ostaviti 30 min da pusti sok, pa ocediti.
  • U činiju staviti kiselu vodu, brašno, prezle bibera , ulje i sve dobro izjednačiti.
  • Tikvice provući kroz pripremljenu smesu i ređati u podmazan pleh.
  • Peći na 220 stepeni C da lepo porumeni 30-40 min.

(posnajela.rs)

BONUS VIDEO:

IZNENADITE VOLjENU OSOBU: Pet minuta do torte bez pečenja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

HRVATSKA U ŠOKU: Evo šta su grobari iz Beograda uradili Bed blu bojsima, navijačima FK Dinamo Zagreb! (FOTO)