LAZANJE BOLONJEZE: Lak i jednostavan recept za omiljeni italijanski specijalitet
Odvojte malo vremena i oduševite porodicu ovim fantastičnim jelom.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- kore za lazanje 500 g
- parmezan 80 g
- biber 1 kašičica
- mleveno meso 700 g
- origano 2 kašičice
- bosiljak 2 kašičice
- ulje 140 ml
- ruzmarin 1 grančica
- paradajz pire 50 ml
- sok od paradajza 500 ml
- so po ukusu
Bešamel sos:
- mleko 1 l
- kačkavalj 160 g
- ulje 120 ml
- brašno 200 g
- so po ukusu
Priprema:
Za bešamel sos u šerpicu sipajte ulje i kada se dobro zagreje mešajući dodajite brašno. Pržite nekoliko minuta i lagano sipajte mleko, sve vreme mešajući. Posolite po ukusu i dodajte kačkavalj.
U tiganju zagrejte ulje i dodajte meso, pa ga kratko izdinstajte. Dodajte sok od paradajza i paradajz pire, pa kad prokuva dodajte so i biber, a zatim i ostale začine i ruzmarin. Sos kuvajte još oko deset minuta. Izvadite ruzmarin.
U vatrostalnu posudu sipajte ulje i ređajte testo, bešamel, pa bolonjeze sos. Ponavljajte postupak sve dok ne potrošite sastojke. Pospite parmezanom i pecite na temperaturi od 220 stepeni oko 45 minuta.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POMFRIT KAO IZ RESTORANA: Evo šta treba da uradite pre prženja
14. 01. 2025. u 11:00Novosti online

SAVRŠEN ZIMSKI RUČAK: Fantastičan ribanac sa slaninom i kobasicama
14. 01. 2025. u 09:00Novosti online

NE BACAJTE STARI HLEB: Napravite francuski tost
13. 01. 2025. u 09:00Novosti online

NAPRAVITE DOMAĆI MASLAC: Recept je vrlo jednostavan, a ukus kupovnog ne može ni da parira ovakvom puteru
10. 01. 2025. u 14:00Novosti online

PUBLIKA BILA ŠOKIRANA VENSOVIM IZLAGANjEM: Spomenuo i izbore u Rumuniji, sasuo Evropi istinu u lice
UČESNICI Minhenske bezbednosne konferencije slušali su govor potpredsednika SAD Džej-Di Vensa gotovo bez aplauza, pokazuje snimak prenosa njegovog nastupa na sajtu Bele kuće.
14. 02. 2025. u 17:34

OTKRIVEN UZROK SMRTI SRPSKE PEVAČICE: Preminula u kolima Hitne pomoći
JASNA Bošnjaković, pevačica i nekadašnja učesnica šoua „Nikad nije kasno“, preminula je iznenada u 48. godini, na putu ka bolnici.
12. 02. 2025. u 16:05

POSLE RASKIDA: Brega pesmu "Bitanga i princeza" posvetio čuvenoj LEPOTICI (FOTO)
BILI su par za kojim su se svi okretali.
16. 02. 2025. u 08:34
Komentari (0)