STROMBOLI - ITALIJANSKI SPECIJALITET: Rolovana pica ukusnija od obične
Kada klasična pica dosadi, ovo je odlična zamena.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za testo:
- 320 ml tople vode
- 7 g suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- 2 kašike maslinovog ulja
- ¾ kašičice soli
- 450 g glatkog brašna
Za punjenje:
- 50 g rastopljenog putera
- 2 čena belog luka
- 2 kaščice sveže naseckanog peršuna
- 250 g šunke po izboru
- 250 g salame po izboru
- 250 g sira
- 250 g narendane mocarele
- 1 jaje
- 1 kašika vode
- Pasiran paradajz, masline
Priprema:
U većoj posudi pomešajte toplu vodu s kvascem i šećerom. Ostavite 5 minuta kako bi se kvasac aktivirao. Dodajte maslinovo ulje, so i brašno. Rukama umesite testo. Prebacite na pobrašnjenu podlogu i mesite rukama 5 minuta. Testo treba da bude mekano i elastično. Prebacite ga u nauljenu posudu, par puta ga okrenite kako bi se nauljilo sa svih strana, prekrijte plastičnom folijom i ostavite na toplom 60 do 90 minuta da naraste. Podelite na dva dela i razvaljajte oklagijom 2 pravougaonika 24 x 40 cm. Salamu, šunku i sir ravnomerno podelite za dva rolata. Pomešajte rastopljeni puter s iseckanim belim lukom i premažite testo. Pospite naseckanim peršunom. Složite šunku u dva reda po sredini testa, ostavljajući oko 5 cm razmaka između šunke i ivica testa. Na šunku složite salamu i sir, te ponavljajte postupak dok ne potrošite namirnice. Jaja umutite s vodom, pa premažite ivice testa. Urolajte ga po dužini, a ivice dobro stisnite prstima i podvijte. Štrudle prebacite na pleh obložen pek papirom i premažite jajetom. Nožem napravite 3 do 4 dijagonalna reza odozgo. Premažite ih puterom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. (trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ZAHAROVA O UPOZORENjU VUČIĆU ZBOG POSETE MOSKVI: Banditizam i ucena, tako deluju terorističke ćelije
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je nazvala upozorenja Evropske unije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u vezi njegove posete Moskvi za Dan pobede, "banditizmom i ucenom''.
30. 04. 2025. u 16:55

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO KRAJ: Kome je pripao dvorac u Beču? Razveli se Toni i Dragana
PEVAČICA Dragana Mirković i biznismen Toni Bijelić zvanično su se razveli nakon 25 godina brak.
30. 04. 2025. u 12:32
Komentari (0)