DOMAĆI ŠVEPS: Ovo osvežavajuće piće je još ukusnije kada ga sami napravite
Divan, osvežavajući, sok koji će vam se dopasti.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 litra vode
- 400 grama šećera
- 1/2 paketića kvasca
- 2 limontusa
- 2 dobro oprana narendana limuna sa korom
Priprema:
U 4 litra vode razmutiti 400 grama šećera, 1/2 paketića kvasca, 2 limontusa i 2 dobro oprana narendana limuna sa korom (preporučujemo da se limun zamrzne kako bi se lakše rendao).
Sve to staviti na ringlu da se kuva 2 sata na najslabijoj vatri. Nakon toga, skloniti sa ringle i procediti kroz gazu. Ohladiti i staviti u frižider 24 sata da bi sok dobio potrebnu količinu ugljene kiseline. Sok može da stoji nekoliko dana u frižideru. Po ukusu i izgledu je kao biter lemon, blago gaziran.
Savet: voditi računa o tome da se ne stavi previše kvasca, kako se ne bi pokvario ukus, kao i o tome da fermentacija na ringli ne traje duže od 2 sata, jer će, u suprotnom, sok dobiti žućkastu boju.
(krstarica)
Preporučujemo
EKSKLUZIVNO - URANIJUM I TEŠKI METALI OTKRIVENI U TKIVU GENERALA PAVKOVIĆA: Iz italijanske laboratorije stigli rezultati analiza (FOTO)
U TUMORSKOM tkivu generala Nebojše Pavkovića, koje je 15. septembra poslato na analize u specijalizovanu laboratoriju u Italiji, pronađeni su uranijum i teški metali u ekstremno visokim koncentracijama!
29. 11. 2025. u 08:00
OTAC PADAO U NESVEST, HITNA INTERVENISALA NEKOLIKO PUTA Mučne scene na sahrani Ane Radović - Iz porodične kuće je ispratili na večni počinak
DANAS je na Zlatiborskom groblju sahranjena Ana Radović iz Čajetine, koja je poginula u teškoj sabraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Čačka.
28. 11. 2025. u 14:45
ĐAK NASMEJAO SRBIJU: Evo kako je na kontrolnom odgovorio na pitanje o nazivu naše HIMNE: "Detetu bih dao DESETKU"
GREŠKE iz školskih svezaka ponekad umeju da izmame najšire osmehe, što potvrđuje i situacija u kojoj se našao jedan mališana iz Srbije. Sve je počelo kada je njegova mama na internetu podelila njegove odgovore sa kontrolnog zadatka iz predmeta Svet oko nas. Jedan od njih oduševio je korisnike društvenih mreža.
05. 12. 2025. u 11:27
Komentari (0)