NEMOGUĆA PITA: U Americi su svi ludi za ovim slatkišom koji u sebi ima sastojak koji svi obožavaju
Iako se najčešće priprema s kokosom, nemoguća pita se može praviti i sa jabukama, limunom, pa čak i povrćem, poput spanaća i blitve. Nemoguća pita je toliko jednostavna za pripremu, da se mogu usuditi da je prave i početnici. Navodno je nastala u Americi, a tradicionalno se poslužuje uz kafu i kuglu sladoleda.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 3/4 šolje šećera
- 4 kašike putera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1/2 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
- 1/2 šolje brašna
- 2 šolje mleka
- 1 šolja komadića kokosa
Priprema:
Jaja, šećer, puter i vanilu umutite mikserom. Dodajte muskatni oraščić, brašno i mleko pa mutite mikserom. Žicom umešajte kokos.
Posudu za pečenje zamastite i ulijte smesu. Pecite pitu u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 55 minuta. Čačkalicom proverite da li je gotova pa je izvadite da se dobro ohladi.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
"IZGLEDA 30 GODINA MLAĐE" Neverovatna transformacija nakon plastične operacije u Turskoj, pljušte komentari (FOTO)
PLASTIČNI hirurzi u Turskoj izvršili su neverovatnu transformaciju lica muškarca - toliko da neki ljudi veruju da sada izgleda "30 godina mlađe".
01. 06. 2024. u 10:46
VAŽNA ODLUKA STUPA NA SNAGU 15. JUNA: Vozači električnih trotineta moći će da učestvuju u saobraćaju samo pod jednim uslovom
MUP Republike Srbije izdao je saopštenje u kome se navode obaveze vozača električnih trotineta, a od 15. juna moći će da učestvuju u saobraćaju samo pod uslovom da imaju odgovarajuću nalepnicu.
01. 06. 2024. u 10:30
"SLOMILO ME JE, POTPUNO" Smrt u domu Snežane Savić - glumica mesecima ćutala: "Mnogo mi je teško..."
DOM dramske umetnice početkom godine zavijen je u crno, a ona od tog trena ne može da dođe sebi.
30. 05. 2024. u 20:59
Komentari (1)