ZDRAVO I UKUSNO: Domaća pogača sa susamom i kimom (FOTO/VIDEO)
MOŽETE je jesti samu ili uz ručak, ili pak da je probate napunjenu
Pogača sa susamom i kimom - sastojci:
250 ml vode
1 kašičica šećera
400-450 g brašna
3 krompira
1 kašika sira za mazanje
malo ulja
Pogača sa susamom i kimom - priprema:
Potopiti kvasac u mlaku vodu, dodati šećer, brašno, soli i malo ulja. Zamesiti mekše glatko testo i ostaviti da odmori 30 minuta. Tri krompira skuvati, pa izgnječiti, dodati kašiku sira, pa izmiksati. Dodati malo soli i napraviti dve lopte.
Testo podeliti na dve lopte i malo obraditi rukama. Pokriti loptice da odmore 5-6 minuta. Svaku loptu rukama razvući, a ruke malo pouljiti. Loptu krompira staviti na sredinu testa, pa je pokriti ivicama i pritisnuti prstima. Okrenuti testo, pa istanjiti rukama.
Staviti u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Pokriti folijom i krpom i ostaviti da odmori. Viljuškom izbosti testo i premazati žumancetom.
Prijatno!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SLATKO, ALI BEZ ŠEĆERA: Recept za pita poslasticu (FOTO/VIDEO)
27. 03. 2023. u 18:00
SPREMITE ROLOVANE PILEĆE ŠNICLE: Korak po korak do savršenog ručka (FOTO/VIDEO)
27. 03. 2023. u 09:00
TAJNE NAŠIH BAKA: Kako da od jednog testa napravite - dva peciva (VIDEO)
25. 03. 2023. u 21:00
ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete
RUSIJA će analizirati ograničenja koja je Poljska uvela na kretanje ruskih diplomata na njenoj teritoriji i preduzeti uzvratne mere, izjavila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
27. 05. 2024. u 18:27
„ŽOGO BONITO“ ZA MALOG OGIJA: „Dečak leptir“ nastavlja borbu uz podršku heroja iz Superlige humanosti
FONDACIJA Mozzart za svaki pogodak u domaćem prvenstvu izdvaja 10.000 dinara, a najbolji igrač aprila Vinisijus Melo usmerio humanitarni fond za lečenje Ognjena Bojkovića
24. 05. 2024. u 16:00
MOMAK NA MATURU DOŠAO OBUČEN KAO BAKA: Sa njim došli i "unuci" - "Ja sam ih othranila!" (VIDEO)
MOMAK iz Bijeljine nasmejao je region kada je na maturskoj večeri Poljoprivredne i medicinske škole, za razliku od svojih vršnjaka, došao u nešto neobičnijoj odeći.
27. 05. 2024. u 09:15
Komentari (0)