POSNA SLANA KREKER TORTA: Jednostavan recept koji ne oduzima mnogo vremena (VIDEO)

Novosti online

06. 03. 2023. u 18:00

KO KAŽE da torta mora biti samo slatka? Slane su još zanimljivije, a evo recepta za jednu od njih

ПОСНА СЛАНА КРЕКЕР ТОРТА: Једноставан рецепт који не одузима много времена (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

POSNA SLANA KREKER TORTA - potrebno je:

1 konzerva tunjevine (180 gr)

150 - 200 gr margarina
200 gr posnog majoneza
1 kašika senfa
300 gr posnih krekera
prepečenog susama 50 gr
2 kisela krastavca
2 šargarepe kuvane
2 krompira kuvana
1 kisela paprika
50 gr pečenog kikirikija
200 ml presola iz krastavaca

POSNA SLANA KREKER TORTA - priprema:

Umutiti 150 gr margarina penasto, pa dodati majonez, a onda i njega sjediniti i umutiti sa margarinom. Krastavčiće krompir, šargarepu i papriku iseckati na sitne kockice, pa u to dodati umućen margarin sa majonezom.

Foto: Bakina kuhinja

 

Dodati kašiku senfa i sve dobro izmešati. Ostaviti za 2 kašike majoneza umućenog da se mogu premazati stranice torte i malo odozgo. 

U  poslužavnik ređati slane krekere, ali ih prethodno umočiti u kiseli presol iz krastavčića. Na poređane krekere namazati fil, lepo rasporediti i onda sledeći red krekera, pa ponovo fil i tako dok se sve ne utroši.

Foto: Bakina kuhinja

 

Odozgo premazati čistim umućenim majonezom sa margarinom kao i sa strane. Posuti prepečenim susamom i krupno seckanim kikirikijem. 

Foto: Bakina kuhinja

 

Tortu možete ukrasiti kao što je u videu prikazano...Tortu napraviti 1-2 dana ranije da krekeri upiju i da se torta stegne. Seći na kocke, a ovo brza i jednostavna torta može poslužiti kao pređelo za posne slave.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja