KINA ZABRANILA KRIPTOVALUTU: Narušena sigurnost imovine, poremećen finansijski poredak

D. D. S.

21. 05. 2021. u 15:01

KINESKA udruženja za onlajn finansije, Kinesko udruženje banaka i Udruženje za plaćanje zabranili su pružanje usluga povezanih sa kriptovalutama, preneo je portal "Enterprener". Zabrana se odnosi i na rad sa kompanijama koje posluju u oblasti kriptovlauta. Potez je usledio posle višestrukih pokušaja Kine da reguliše aktivnosti na tržištu digitalnih valuta.

КИНА ЗАБРАНИЛА КРИПТОВАЛУТУ:  Нарушена сигурност имовине, поремећен финансијски поредак

Foto: Depositphotos

- U poslednje vreme su skočile cene kriptovaluta, pa su strmoglavo pale. Poraslo je i spekulativno trgovanje kriptovalutama, koje ozbiljno narušava sigurnost imovine ljudi i remeti normalan ekonomski i finansijski poredak - navodi se u zajedničkom saopštenju tih organizacija.

Kineskim bankama i internet kompanijama za plaćanje naloženo je da obustave sve aktivnosti otvaranja računa, registracije novih korisnika, trgovine i osiguranja.Takođe, ni institucije ne mogu da pružaju usluge razmene kriptovaluta sa kineskom valutom juan, kao i sa drugim stranim valutama.

Pored toga, institucijama je zabranjeno da pružaju usluge štednje i izdavanja finansijskih proizvoda povezanih s kriptovalutom. Evropska investiciona banka nedavno je najavila da će početi da koristi svoju kriptovalutu Etereum, koja će biti dostupna u obveznicmama vrednim 100 miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)