SALVINI OSLOBOĐEN OPTUŽBE: Sudija zaključio da nije kriv za "otmicu" migranata

M.Ostojić, od stalnog dopisnika, Rim

14. 05. 2021. u 16:51

JULA meseca 2019. godine (tadašnji) ministar Unutrašnjih poslova Mateo Salvini izdao je naređenje da se ne mogu iskrcati na obalu Lampeduze 135 migranta sa broda Obalske straže "Gregoreti", štiteći tako granice Italije.

САЛВИНИ ОСЛОБОЂЕН ОПТУЖБЕ: Судија закључио да није крив за отмицу миграната

Foto: EPA

Zbog toga je sud u Kataniji tražio od Senata da glasa da se pokrene optužnica za "nelegitimno i svesno lišavanje slobode migranata" od ponoći 27. jula do posle podne 31. jula kada su prebačeni u centar za smeštaj u luci Augusta na Siciliji.

Danas je sud u Kataniji, odnosno sudija za preliminarnu istragu, završio ovaj slučaj veoma konfuzne optužnice za koju je glasao Senat 12. februara 2020. godine uprkos tome što je Salvini imao parlamentarni imunitet.

Sudija je proučivši čitav razvoj događaja zaključio da nema elemenata za optužnicu jer "nema počinjenog krivičnog dela".

Takav proces i optužnica čeka Salvinija i 15. septembra na sudu u Palermu "zbog kašnjenja iskrcavanja migranata" sa broda španske nevladine organizacije Open Arms. Salvini je izrazio zadovoljstvo zbog takve odluke jer je, kako je on naveo, "branio granice svoje zemlje".

Njegova partija Liga smatra da je danas pobedila pravda ispisana sa velikim slovom P.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)